Αρχική Χωρίς κατηγορία Νέα Σελήνη Απριλίου 2018: Οι δύο όψεις του απρόβλεπτου

Νέα Σελήνη Απριλίου 2018: Οι δύο όψεις του απρόβλεπτου

Αν κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο και την ανάγκη για δράση στον τομέα που επηρεάζει, τότε αυτή η Νέα Σελήνη της 16ης Απριλίου που γίνεται στην 26°04’ του Κριού (κι αφορά κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς κι Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου) πολλαπλασιάζει αυτή την ανάγκη και την κάνει ακόμα πιο έντονη.

Γιατί ο Κριός είναι ακριβώς αυτό: Η ανάγκη για δημιουργία, για δράση, για ζωή. Ωθείται από μία καταγεγραμμένη στο D.N.A του παρόρμηση να τρέξει στο τερέν της ζωής, κόβοντας πρώτος το νήμα του στόχου του. Και ο Κριός, δεν είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων, βαριέται αφόρητα. Τρέφεται με αδρεναλίνη και χρειάζεται ταχύτητα και ανταγωνισμό για να μην χάσει το ενδιαφέρον του, πράγμα που καταλήγει να συμβαίνει συχνά τελικά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά αποτυπώνονται και στην ανοιξιάτικη Νέα Σελήνη Απριλίου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ουρανό, με όψη συνόδου. Αυτή η σύμπραξη, τονίζει ακόμα περισσότερο την ανάγκη του Κριού για ελευθερία και του προσθέτει έναν αέρα ανεξαρτησίας. Τον κάνει απρόβλεπτο, αντιδραστικό και χωρίς καμία διάθεση να συμβιβαστεί με ό,τι δεν τον καλύπτει, ακόμα και προκλητικό. Συνηγορούν όμως οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της αστρολογικής σκηνής σε όλα αυτά;

Ο Ερμής στο ζώδιο του Κριού, βρίσκεται σε στάση, λίγο πριν γυρίσει σε ορθόδρομη πορεία. Αυτό μας λέει ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε η δράση να είναι ελεγχόμενη. Η περίοδος στάσης των πλανητών είναι εξαιρετικά φορτισμένη ενεργειακά και παρότι εδώ ο Ερμής ετοιμάζεται για την ορθοδρόμηση του, είναι συνετό να θυμόμαστε ότι η δεύτερη ανάγνωση των καταστάσεων και η εγκράτεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Σαφώς, είναι δύσκολο να συγκρατηθεί η ορμητικότητα και η ανάγκη για δράση του Κριού εδώ κι αυτό περιπλέκει τα πράγματα,  με έναν Ερμή που ταυτόχρονα είναι σαν να λέει «Περίμενε λίγο ακόμα».

Η Αφροδίτη από τον Ταύρο, δημιουργεί συγκλίνουσα όψη αντίθεσης με τον Δία και τονίζει την αίσθηση υπερβολής που υπάρχει εδώ. Υπάρχει μία ροπή στην επιπολαιότητα κι αν την προσθέσουμε στην βιασύνη και την απροσεξία του Κριού, έχουμε καταστάσεις αφερέγγυες. Τα καλά νέα: Το τρίγωνο της με τους Άρη και Πλούτωνα από την μία πλευρά, και το εξάγωνο του Δία μαζί τους από την άλλη, δημιουργούν έναν σχηματισμό Wedge,  διοχετεύoντας  την ενέργεια της αντίθεσης στους Άρη και Πλούτωνα, που αναλαμβάνουν  να εξισορροπήσουν την υπερβολή των δύο ευμενών του Ζωδιακού. Ο Άρης, είναι εξαιρετικά σημαντικός σε αυτόν τον χάρτη: Κυβερνήτης του ζωδίου της Νέας Σελήνης, δέκτης του σχηματισμού και ταυτόχρονα, τον βλέπουμε να απομακρύνεται μόλις από το μεσοδιάστημα Κρόνου –  Πλούτωνα (ένα δύσκολο μεσοδιάστημα, από το οποίο δεν περιμένουμε ευχάριστα γεγονότα). Το θετικό είναι ότι βρίσκεται σε μία εξαιρετική γι’ αυτόν θέση, είναι ένας Άρης σοβαρός αλλά και σκληρός, που θα ζυγίσει όσα πρέπει πριν δράσει. Εδώ φαίνεται να έχει ειδικό βάρος και να αποτελεί κομβικό σημείο. Ειδικά σε κοσμικό επίπεδο, οι πολεμικές ιαχές αυξάνουν…

Εν τέλει, πρόκειται για μία Νέα Σελήνη ενθουσιώδη και τολμηρή, απρόβλεπτη και άκρως ερωτική, σαν την ίδια την άνοιξη, γεμάτη χρώματα, αρώματα και την αφόρητη ανάγκη της νέας σποράς. Τι χρειάζεται; Χρειάζεται  να ληφθεί υπ’ όψιν ότι κάθε δράση έχει αντίδραση, κάθε τι δύο πλευρές και κάθε πράξη συνέπειες. Χρειάζεται λίγη παραπάνω σκέψη και υπομονή. Ότι η ανυπομονησία μπορεί να κρύβει εγωιστικά κίνητρα και αυτό να βλάπτει τις σχέσεις μας με τους άλλους. Ότι οι εκρήξεις προκαλούν ζημιές και θύματα και τέλος, ότι οι παρορμήσεις του ‘’Εγώ’’, έχουν μοναξιά. Κρύβει εκπλήξεις, ξαφνικά γεγονότα (σοκαριστικά σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά σε κοσμικό επίπεδο) αλλά κρύβει μέσα της και τον σπόρο της αλλαγής.

Το που και με τι τρόπο θα γίνουν αυτές οι αλλαγές, είναι κι εκείνο που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Αν το δούμε σαν ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές και νέες ιδέες και είμαστε προσεκτικοί, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

 

Πηγή : astroteam.oroskopos.gr