Αρχική Χωρίς κατηγορία Απαραίτητη η έρευνα αγοράς για φθηνότερο πασχαλινό τραπέζι

Απαραίτητη η έρευνα αγοράς για φθηνότερο πασχαλινό τραπέζι

Φθηνότερο ως και 3,05% μπορεί να είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι για τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να το “ντύσουν” με προϊόντα που θα προμηθευτούν στις κατώτερες τιμές, αφού εάν δεν φροντίσουν να κάνουν την απαραίτητη έρευνα αγοράς, θα κληθούν να το πληρώσουν ακριβότερα, σε ποσοστό 2,81%.

Αυτό προκύπτει από τιμοληψία που πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), διαπιστώνοντας μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των προϊόντων.

Ειδικότερα, το ΚΕΠΚΑ υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει στους καταναλωτές, από 69,14 ευρώ έως 162,90 ευρώ.

“Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε σημερινή του ανακοίνωση το ΚΕΠΚΕ, συστήνοντας στους καταναλωτές να προβούν “σε προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, αξιοποιώντας τις προσφορές και αποφεύγοντας τις παγίδες, ώστε να πετύχουν το χαμηλότερο κόστος, για το πασχαλινό τραπέζι”.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ συνιστά, στους καταναλωτές: “Όχι υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε. Η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα”.