Αρχική Χωρίς κατηγορία Δ.Καμμένος : Να μάθουν καράτε οι πολίτες, δεν μπορεί η αστυνομία να...

Δ.Καμμένος : Να μάθουν καράτε οι πολίτες, δεν μπορεί η αστυνομία να είναι σε όλα τα σπίτια (ηχητικό)

Για την αυτοάμυνα, το… καράτε και τις αδυναμίες της αστυνομίας μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Άλλο η άμυνα και άλλο η αυτοδικία. Άμυνα είναι όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε βουτάει στο δρόμο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα χέρια του ή από απειλή όπλου και πρέπει να αμυνθείς για τη ζωή σου. Αυτό είναι άμυνα. Αυτοδικία σημαίνει παίρνω το όπλο και λύνω εγώ τη διαφορά μου με αυτόν που μου επιτίθεται, ενώ πρέπει να το λύσει ένα δικαστήριο ή ένας αστυνομικός” είπε αναφορικά με τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας.

“Και τι να γίνει, καράτε να μάθουμε;” ρώτησε ο Δημήτρης Καμουράκης, για να πάρει την απάντηση “Βεβαίως, βεβαίως” από τον Δ. Καμμένο.

“Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα το να κάνουν πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πως πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου” συμπλήρωσε.

“Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού, σε όλα τα σπίτια” κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΤο “ξεχασμένο” αντικείμενο μέσα στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη ίσως οδηγήσει στα ίχνη των υπόπτων
Επόμενο άρθροΤατούλης από Κόρινθο: “Αχάριστη η Αλειφέρη” (Βίντεο)