Αρχική Χωρίς κατηγορία Σφίγγει ο κλοιός για φυσικό και ηθικό αυτουργό: Ο “κοριός”, πολιτικός τάφος...

Σφίγγει ο κλοιός για φυσικό και ηθικό αυτουργό: Ο “κοριός”, πολιτικός τάφος του Τατούλη

Ο ανακριτικός κλοιός για τον περιβόητο πλέον “κοριό” του Διοικητηρίου φαίνεται να πλησιάζει στον φυσικό αυτουργό. Και αν είναι αυτός που όλοι υποψιάζονται, τότε και ο ηθικός αυτουργός μπαίνει με αυξημένη βεβαιότητα στο κάδρο των ευθυνών.

Η υπόθεση δεν είναι όπως παρουσιάστηκε στην αρχή της αποκάλυψής της. Η ύπαρξη “κοριού” χρονολογείται πολλούς μήνες πίσω και οι πρώτες ενδείξεις ύπαρξής του έκαναν την Aντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη να λάβει τα μέτρα της πριν απευθυνθεί στον εισαγγελέα και αυτός στην Αστυνομία. Έτσι η αιφνιδιαστική έρευνα δεν ξεκίνησε από το μηδέν και τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι οι υποψίες παρέπεμπαν σε βεβαιότητα.
Η τεχνολογική λειτουργία του “κοριού” είναι τέτοια που σχεδόν οδηγεί κατ’ αρχάς στην απόσταση από την οποία γινόταν η παρακολούθηση και μετά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στους πιθανούς χώρους όπου λειτουργούσε ο δέκτης. Από κει και πέρα και με βάση τα πρόσωπα που είχαν τη δυνατότητα και την πρόσβαση να κινούνται σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ήθελαν, και φυσικά με τις καταθέσεις μαρτύρων που δεν έχουν διάθεση απόκρυψης στοιχείων, οι διωκτικές αρχές δεν θα αργήσουν να εντοπίσουν τους υπεύθυνους και να οδηγήσουν την υπόθεση στη δικαιοσύνη.
Στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, ο περιφερειάρχης λεονταρίζει, τα βάζει με όλους και προσπαθεί να “κοντύνει” την Ελ. Αλειφέρη μη διστάζοντας να υποβιβαστεί ο ίδιος σε Αντιπεριφερειάρχη, για να ελέγχει τη Μεσσηνία, η οποία φαίνεται να εξελίσσεται στον πολιτικό του τάφο.
Για έναν άνθρωπο σαν τον Πέτρο Τατούλη, που πάντα λειτουργούσε με σχέδιο και μεθοδολογία, η σημερινή του στάση φαίνεται να είναι δυσερμήνευτη. Μάλιστα δείχνει πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι κάποιος έβαλε “κοριό” στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη και παρουσιάζει την όλη υπόθεση ως σκευωρία, υπονοώντας ότι είναι δουλειά της Ν.Δ. και του Σαμαρά.
Επειδή όμως το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για τον Τατούλη, η παράταξη του οποίου ήδη φυλλορροεί, ας δείξει κάποια αυτοσυγκράτηση για να μην παρασυρθεί σε πανωλεθρία, σε περίπτωση που ο φυσικός και ο ηθικός αυτουργός… φύονται στον δικό του μπαξέ, ακόμα και αν ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί ότι κάτι συμβαίνει στην αυτοκρατορία του.
Πάντως ένα είναι βέβαιο: Οτι -αν και αυτό θα είναι ολέθριο για τον τόπο- δεν θα πλήξουμε πολιτικά μέχρι τις περιφερειακές εκλογές. Μέχρι τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέχρι και κενά εξουσίας, με ανίσχυρη να λειτουργήσει Περιφέρεια ή με Περιφερειακό Συμβούλιο που να μην γνωρίζει… το σκυλί τον αφέντη του.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr