Αρχική Χωρίς κατηγορία Π.Καμμένος : Εως και 15 χρόνια μπορεί να μείνουν στην φυλακή οι...

Π.Καμμένος : Εως και 15 χρόνια μπορεί να μείνουν στην φυλακή οι δύο στρατιωτικοί – Είμαστε σε ετοιμότητα

Νέα βόμβα Καμμένου: Έως και 15 χρόνια μπορεί να μείνουν στη φυλακή οι στρατιωτικοί
Ο υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος «ξαναχτυπά» μιλώντας για προσχεδιασμένη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία μπορεί να διαρκέσει και 15 χρόνια, με δεδομένο ότι «ο Ερντογάν είναι τρελός»
Νέα βόμβα Καμμένου: Έως και 15 χρόνια μπορεί να μείνουν στη φυλακή οι στρατιωτικοί | in.gr
«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία» ανέφερε ο Π.Καμμένος [πηγη: intime]

«Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί», λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ανάβοντας νέα φωτιά στην κυβέρνηση, αποδίδοντας την «πρόβλεψη» αυτή στο ότι ο Ερντογάν «είναι τρελός» και στο ότι στην Τουρκία δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Ο υπουργός Άμυνας μιλά δε ανοιχτά για «προσχεδιασμένη σύλληψη».

«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία…» ανέφερε συγκεκριμένα ο Π.Καμμένος, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προσθέτοντας «κανείς δεν ξέρει όταν έχεις να κάνεις με έναν τρελό και με μια χώρα στην οποία δεν ισχύει τίποτα! Είδατε τι είπε χθες για τον Νετανιάχου».

Η επιχείρηση ήταν προσχεδιασμένη
«Εγώ εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Γιατί έχουμε πολλά τέτοια επεισόδια και τους αφήνουν σε πέντε λεπτά, ενώ από την πρώτη στιγμή τους πήραν και τους μετέφεραν και παρότι ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, τα απέρριψαν και φάνηκε ότι πάνε για μια τέτοια δουλειά» ανέφερε ακόμη ο κ. Καμμένος.

Βέβαια, πρόσθεσε, «τώρα δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα γιατί δεν βρήκαν τίποτα». Ωστόσο, δεν απέκλεισε το πιο απαισιόδοξο σενάριο, ανακαλώντας μάλιστα εκ νέου την ταινία «το εξπρές του μεσονυχτίου», όπου για να κρατήσουν κάποιον φυλακισμένο στο μπουντρούμι, κατασκεύαζαν συνεχώς κατηγορίες σε βάρος τους.

«Αν δεις το “Εξπρές του Μεσονυχτίου” θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά».

Ο Ερντογάν «έχει τρελαθεί εντελώς»
Ερωτηθείς αν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια τις ΗΠΑ και τον Νετανιάχου».

«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερντογάν;» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε δε και στη δήλωση του Ερντογάν περί υπόσχεσης από τον Τσίπρα ότι θα κανονίσει την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών σχολιάζοντας: «Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθερώσει τους οκτώ; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Καταρχήν, του επιστρέψαμε το ελικόπτερο…»

Συνεχίζοντας, σχετικά με τον συμψηφισμό που φαίνεται να θέλει ο Ερντογάν, είπε: «Αυτοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, προστατέψτε μας, θα μας σκοτώσουν λένε. Είναι ίδια περίπτωση οι δύο που (τους) κρατάνε παρά τη θέλησή τους και οι οκτώ επειδή ζητούν άσυλο να προστατευθούν από μια Δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; […] Δεν είναι το ίδιο πράγμα».

Μπορεί να θέλουν θερμό επεισόδιο αλλά δεν τους παίρνει…
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχει τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο η Ελλάδα απαντά σε ήρεμο τόνο. Παράλληλα, παρουσίασε τον τουρκικό στρατό, αποδεκατισμένο.

«Ότι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Ότι μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν, αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος. Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν».

Είμαστε σε ετοιμότητα
Ξεκαθάρισε πάντως ότι «είμαστε σε ετοιμότητα».

«Δεν καθησυχάζουμε καθόλου τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας πάντως ότι «δεν πρόκειται να “τσιμπήσουμε” σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου».

«Αν παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει», ήταν η δήλωσή του, σπεύδοντας ωστόσο να εξηγήσει ότι «δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε από τις δικές μας θέσεις».