Αρχική Χωρίς κατηγορία Η Ολυμπία Οδός προβλέπει την κυκλοφορία και σας ενημερώνει

Η Ολυμπία Οδός προβλέπει την κυκλοφορία και σας ενημερώνει

Το Πάσχα πλησιάζει και ως συνήθως η κίνηση στο εθνικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων είναι αυξημένη. Πολλοί οδηγοί δε, προσπαθούν να κάνουν εκτιμήσεις για το ποια ώρα είναι η πιο κατάλληλη για να ταξιδέψουν, προκειμένου να αποφύγουν την αυξημένη κίνηση.

Η Ολυμπία Οδός, έρχεται να καλύψει αυτό το θέμα, για μεγαλύτερη ασφάλεια, άνεση και καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών, δημιουργώντας μια καινοτόμo υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του διαδικτυακού τόπου www.olympiaodos.gr.

Με την εφαρμογή αυτή, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν δύο πληροφορίες:

Να βλέπουν την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια της Ελευσίνας και τα διόδια του Ισθμού κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή αποτυπώνεται η πυκνότητα της κυκλοφορίας των προηγούμενων τελευταίων 15 λεπτών της ώρας. Η αποτύπωση είναι γραφιστική, αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Αθήνα) και σημαίνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή).

Να βλέπουν την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους παραπάνω σταθμούς (Ελευσίνα, Ισθμός) και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις μέρες (72 ώρες).

Η εφαρμογή τίθεται πιλοτικά σε λειτουργία για δύο σημεία του τμήματος Ελευσίνα-Κόρινθος που συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία στις μεγάλες μαζικές εξόδους, όπως τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα και ο Δεκαπενταύγουστος.

odos1

odos2

Η εφαρμογή στηρίζεται σε ένα μοντέλο που παρέχει προβλέψεις της κυκλοφορίας, στο οποίο εισάγονται δεδομένα διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων, στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας, στοιχεία ημερολογίου (γιορτές και αργίες) και μετεωρολογικές προβλέψεις. Στόχος της υπηρεσίας είναι να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς ως εργαλείο για τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων εξόδων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.olympiaodos.gr στην κεντρική σελίδα και στην επιλογή του μενού ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Προηγούμενο άρθροΤο αμφιθέατρο ζητεί από τον ΟΑΕΔ το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας
Επόμενο άρθροΕξαφανίστηκε ηλικιωμένος άντρας στην περιοχή Μέγαρα προς Αλεποχώρι