Αρχική Ν. Λακωνίας Η πρώτη λειτουργία του Μητροπολίτη Μάνης στο Γύθειο (Εικόνες)

Η πρώτη λειτουργία του Μητροπολίτη Μάνης στο Γύθειο (Εικόνες)

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στο Γύθειο, που παράλληλα συνέπεσε με την πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσοστόμου Γ΄ στην Ιερά Καθέδρα του.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών κάθε ηλικίας γέμισε ασφυκτικά τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γυθείου, προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να ευχηθεί στον νέο Μητροπολίτη καλή ποιμαντορία.

mani

mani1

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάστησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και κήρυξε το Θείο Λόγο, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Συμεών Λαμπρινάκο και τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού π. Ιώβ Κουμούτση.

Πριν το τέλος, ο Μητροπολίτης, αφού ευλόγησε τα φύλλα της βάγιας, δώρισε στον π. Συμεών μια εικόνα της Παναγίας της Τήνου και στον π. Ιώβ μια εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος, ως ενθύμιο της πρώτης Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Από την πλευρά του ο π. Συμεών αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τα δώρα του, ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.

mani2