Αρχική Χωρίς κατηγορία Πύργος: Στον ανακριτή με αποδοκιμασίες ο 67χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων

Πύργος: Στον ανακριτή με αποδοκιμασίες ο 67χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του Ανακριτή Ηλείας πήρε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 67χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 67χρονος πέρασε την Πέμπτη το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, και αφού οδηγήθηκε στο γραφείο του Αντεισαγγελέα και του Ανακριτή, έλαβε προθεσμία ως την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Στους διαδρόμους του δικαστηρίου βρέθηκαν και συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία άφηναν αιχμές για άσκηση βίας προς τον κατηγορούμενο («έφαγε ξύλο για να πει ναι»), ενώ κατά τη μεταγωγή του από την πλαϊνή πόρτα των δικαστηρίων ο 67χρονος έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες ένεκα του αδικήματος με το οποίο βαρύνεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος φέρεται να κατηγορείται ότι αποπλάνησε επανειλημμένως δύο ανήλικα παιδιά, κάτω των δέκα ετών, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, σε χωριό του δήμου Πύργου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από καταγγελία που έκανε ο οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Εισαγγελία Πύργου, η οποία με τη σειρά της διαβίβασε την καταγγελία στην Ασφάλεια Πύργου για διερεύνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πορεία της προανάκρισης προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις, βάσει των οποίων εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: patrisnews