Αρχική Ν. Μεσσηνίας Επιτροπή για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Καλαμάτας

Επιτροπή για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Καλαμάτας

Επιτροπή που θα ελέγχει τις προϋποθέσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, όσον αφορά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, συγκροτείται στο Δήμο Καλαμάτας.

Η επανασύνδεση θα γίνεται με τη χορήγηση ειδικού επιδόματος προς τους δικαιούχους. Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε από το δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης.

Η συγκρότηση της επιτροπής γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, που αφορά την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πέρα από τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Έργο της είναι να εξετάζει τις υποβληθείσες αιτήσεις, να αξιολογεί την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, να χορηγεί το ειδικό βοήθημα και να δίνει άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.