Αρχική Ν. Μεσσηνίας Συνεχίζεται η ανάκριση για την ασέλγεια σε ανήλικη στην Καλαμάτα

Συνεχίζεται η ανάκριση για την ασέλγεια σε ανήλικη στην Καλαμάτα

Παιδοψυχίατρος ορίστηκε χθες ως πραγματογνώμονας, προκειμένου να εξετάσει την ανήλικη και να την προετοιμάσει ψυχικά για τη μαρτυρία της στον ανακριτή που ερευνά την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος της, από τον σύζυγο της μητέρας της.

Ο δικηγόρος της μικρής Άγγελος Βλαχονικολός εξήγησε στην “Ε” ότι η ανάκριση συνεχίζεται και η εν λόγω διάταξη του ανακριτή (με την οποία ορίζεται πραγματογνώμονας) προβλέπει η παιδοψυχίατρος να κρίνει και να αποτυπώσει σε έγγραφη έκθεσή της την ικανότητα αντίληψης, καθώς και την ψυχική κατάσταση του κοριτσιού. Την έκθεση θα παραδώσει η πραγματογνώμονας στον ανακριτή, αφού ολοκληρώσει την εξέτασή της. Ο ορισμός της παιδοψυχιάτρου εννοείται ότι σκοπεύει και στην προστασία της ψυχολογίας του παιδιού, όταν έρθει η ώρα για να καταθέσει ό,τι έζησε.

Θυμίζουμε ότι ο άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συζύγου του πέρασε το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή Καλαμάτας, ώστε να απολογηθεί για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από οικείο και σύνοικο, κατ’ εξακολούθηση. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση, με την προϋπόθεση να μην πλησιάζει το κορίτσι σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων, καθώς και να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό γινόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και το κορίτσι το αποκάλυψε τον περασμένο Φεβρουάριο στην μητέρα του, που έκανε και την καταγγελία στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος φέρεται να προσπάθησε μία φορά να βιάσει τη μικρή πριν πέντε μήνες. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες οι οποίες του αποδίδονται.