Αρχική Χωρίς κατηγορία Παράσταση πολιτικής αγωγής από την Αντιπεριφερειάρχη Ε.Αλειφέρη για τους κοριούς

Παράσταση πολιτικής αγωγής από την Αντιπεριφερειάρχη Ε.Αλειφέρη για τους κοριούς

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη κατέθεσε χθες το μεσημέρι παράσταση πολιτικής αγωγής στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ώστε να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της προανάκρισης που διεξάγεται για τις υποκλοπές των συνομιλιών της από αγνώστους, στο γραφείο της στο Διοικητήριο.

Την κ. Αλειφέρη συνόδευε ο σύζυγός της και οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Παναγιώτης Μουργής και Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Η ίδια σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα κατέθεσα παράσταση πολιτικής αγωγής σε σχέση με τη μηνυτήρια αναφορά μου κατά αγνώστων δραστών για το αδίκημα του 370Α του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας)», παραπέμποντας παράλληλα στους δύο πληρεξούσιους δικηγόρους της σχετικά με την όποια εξέλιξη της έρευνας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής ως φυσικό πρόσωπο και όχι με τη θεσμική της ιδιότητα. Εξάλλου η φύση του αδικήματος είναι τέτοια που αφορά καθαρά την ιδιωτική ζωή της παθούσας, παρότι οι υποκλοπές γίνονταν μέσα στο γραφείο της, στο Διοικητήριο. Αυτό ξεκαθάρισαν μιλώντας στην “Ε” τόσο η ίδια η κ. Αλειφέρη όσο και ο δικηγόρος της Παναγιώτης Μουργής, τονίζοντας ότι η παράσταση πολιτικής αγωγής έχει να κάνει με την καλύτερη ενημέρωση της ίδιας σχετικά με την πρόοδο της έρευνας, για ένα αδίκημα το οποίο ανάγεται στη σφαίρα της ιδιωτικής και όχι της υπηρεσιακής της ζωής.

Οσον αφορά την προανάκριση, αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση του “κοριού” στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας είναι κακουργηματικής μορφής και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Ν.Κ.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr