Αρχική Ν. Μεσσηνίας Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Μεσσηνία (Εικόνες)

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Μεσσηνία (Εικόνες)

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από το πρωί, λόγω του φαινομένου της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η οποία είναι πολύ περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε συνέχεια ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας από το δίκτυο μετρήσεων του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτιμάται ότι:

Οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10) θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα (101-150 μg/m3 ), λόγω έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Για τους λόγους αυτούς, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.3191/14.1.14 εγκύκλιο με συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων(Α.Σ.10) ως ακολούθως:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου για 24ωρες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10): 101-150 μg/m3

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό για 24ωρες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10): 101-150 μg/m3

Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.

skoni1

skoni2