Αρχική Χωρίς κατηγορία Τατούλης – Αλειφέρη : Σχέση σε τεντωμένο σχοινί

Τατούλης – Αλειφέρη : Σχέση σε τεντωμένο σχοινί

Το απόγευμα της Κυριακής στο Σιδηρόκαστρο τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο φυλάσσεται το ιερό δισκοπότηρο με το οποίο κοινώνησαν οι οπλαρχηγοί της Τριφυλίας που έλαβαν ενεργά ρόλο σε όλες τις μάχες για την ελευθερία και την απελευθέρωση της Χώρας από τον τούρκικο ζυγό!
Στη συνέχεια, έξω από την εκκλησία, αναβίωσε το έθιμο με τις λαμπαδηφορίες σε δρόμους του χωριού και συγκέντρωση όλων, με τις δάδες στα χέρια, στην πλατεία, όπου άναψε η φωτιά, γύρω από την οποία στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς!

Τατούλης –Αλειφέρη : Δύο «ξένοι» στην ίδια πόλη

Αποχώρησε επιδεικτικά η Ελ. Αλειφέρη από τον χώρο της εκδήλωσης με την ομαδικη άφιξη Τατούλη , Νικολάκου , Μπούζα και Αργυράκη ενώ ο Περικλής Μαντάς τους ….γύρισε την πλάτη !!!

Το παρών έδωσαν η βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Παν.Κοζομπόλη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η περιφεριακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Γ.Αργυράκης …..
η απερχόμενη Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ.Αλειφέρη, ο ανεξάρτητος ; περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς και οι ….ουδέτεροι έως στιγμής Περιφερειακοί σύμβουλοι Άγγελος Χρονάς και Απόστολος Γκούνης , ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν .Κατσίβελλας και πλήθος κόσμου