Αρχική Χωρίς κατηγορία Κεραυνοί Βλάση για Περιφερειακή Αρχή με αφορμή τα σκουπίδια

Κεραυνοί Βλάση για Περιφερειακή Αρχή με αφορμή τα σκουπίδια

«Οι πολιτικάντηδες της ψευτοπολιτικής και των θεωρητικών έργων ανήκουν στο παρελθόν και ο λαός σύντομα θα τους απομακρύνει».

Η φραστική, αυτή διατύπωση, του Αρκάδα βουλευτή της Ν.Δ., κ. Κωνσταντίνου Βλάση, προς την ηγεσία της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, βάζει…φωτιά στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, αφού τώρα αναμένεται η…απάντηση και της άλλης πλευράς.
Όλα αυτά συνέβησαν, σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, με αφορμή την συνέντευξη Τύπου του βουλευτή, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Τα απορρίμματα είναι μια βόμβα που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να σκάσει.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ουραγός στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Με λυπεί το γεγονός ότι περιφέρειες, όπως η Ήπειρος και η Κρήτη αν και ξεκίνησαν καθυστερημένα, το έχουν λύσει με πρότυπο τρόπο. Εκεί πληρώνουν 45 ευρώ τον τόνο και στην Περιφέρεια φέρνουν λύση που αγγίζει τα 120 ευρώ τον τόνο, με το ΦΠΑ και τα μεταφορικά.
Τόσα χρόνια η ανικανότητα του Περιφερειάρχη και οι περίεργες μεθοδεύσεις οδήγησαν εκεί που οδήγησαν.
Ο κόσμος δεν τρώει πια κουτόχορτο. Κι αν το έφαγε μία φορά από τον κ. Τσίπρα, δεν θα το φάει ξανά από τον Περιφερειάρχη.
Επί πέντε χρόνια, δεν έχει κάνει τίποτα η Περιφέρεια.
Από τους 26 δήμους της περιφέρειας, μόνο η Καλαμάτα, ο Ευρώτας και η Βόρεια Κυνουρία έχουν προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, με διαλογή και δεματοποίηση. Τι γίνεται με τις χωματερές; Όταν μόνο τρεις έχουν λύσει προσωρινά το πρόβλημα, οι άλλοι 23 τι κάνουν τα σκουπίδια;
Ο κ. Τατούλης μιλούσε για την πράσινη Πελοπόννησο και ότι οι χωματερές αναπλάστηκαν. Ήρθε ο David Copperfield και εξαφάνισε τα σκουπίδια; Δουλευόμαστε; Να μας εξηγήσει ο περιφερειάρχης γιατί όλοι χαρακτηρίζουν την Πελοπόννησο ως την πιο βρώμικη περιφέρεια.
Το έργο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ που σημαίνει έργο γιοκ, που σημαίνει ότι είμαστε πάλι στο σημείο «0».
Η αρμοδιότητα έχει φύγει από τον κ. Τατούλη και έχει πάει στο ΦΟΔΣΑ. το έχει καταλάβει ή μάς δουλεύει;
Απένταξη του έργου σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση για άλλα δύο χρόνια δεν θα έχουμε τι να κάνουμε τα σκουπίδια.
Ειδικά ο κ. Τατούλης που τον ψηφίζει ο λαός για τριάντα χρόνια ξεχνά ότι όταν υπάρχει μια νομοθέτηση από τη βουλή πρέπει να την υπακούμε; Έχει κάνει 20 χρόνια βουλευτής εκτός αν υπάρχουν κάποιες υπόγειες διαδρομές κυβέρνησης και περιφέρειας… Δεν ξεχνά ο Αρκαδικός λαός για τη δουλειά 3,2 εκατομμυρίων που πήρε η εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμείς φέραμε το θέμα στη Βουλή αλλά ο κ. Φλαμπουράρης δεν έδωσε καμία απάντηση. Μπορεί και καλά να πήγαν εκεί αλλά είναι δυνατόν ο κ. Τατούλης να απαντά και να λέει ότι δεν ξέρει τίποτα για ένα έργο 3.2 εκατομμυρίων ευρώ;
Έχω βαρεθεί να ακούω για το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ήμουν νιος και γέρασα. Το υποσχέθηκε το 2010 ο Περιφερειάρχης. Δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν κόσμο τα ταξί στην Τρίπολη.
Υποσχόταν παράκαμψη Λαγκαδίων για να έχει τουρισμό η Γορτυνία. Επτά χρόνια έχουν περάσει. όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά μένουν στα χαρτιά. Οι πολιτικάντηδες των πολιτικών έργων και της ψευτοπολιτικής ανήκουν στο παρελθόν. Ο λαός πολύ σύντομα θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου.
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το χρήμα που διαχειρίζονται κάποιοι είναι δημόσιο και δεν είναι της οικογένειάς τους.
Στην Τρίπολη υπάρχει ένας δήμαρχος που ξέρουν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι εγώ δεν έχω στηρίξει. Για ποιο λόγο δεν δόθηκαν για ανάπλαση της Τρίπολης και δόθηκαν για άλλες πόλεις από την Περιφέρεια;

Προηγούμενο άρθροΠροσαρμοσμένες οι τιμές στα κοσμηματοπωλεία για όλα τα βαλάντια
Επόμενο άρθροΤο Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με την κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων διοργανώνει την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 19:30 ημερίδα ενημέρωσης για την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων