Αρχική Ρεπορτάζ Το εξώδικο των 5 ΔΙΕΛΥΣΕ τον ΦΟΔΣΑ

Το εξώδικο των 5 ΔΙΕΛΥΣΕ τον ΦΟΔΣΑ

Θυελλώδης η συνεδρίαση της Τρίτης – Ομαδικά παραιτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα – Δεν εξελέγη νέος Πρόεδρος!

Χαμός στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ απόντος του παραιτηθέντος προέδρου Ηλία Ανδρικόπουλου την Τρίτη το βράδυ στο πνευματικό κέντρο του δήμου Τρίπολης. 39 παρόντες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη ,το ένα το εξώδικο των 5 δημάρχων εναντίον της εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ .
Το λόγο πήρε αμέσως μετά την διαδικασία ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός ο οποίος ζήτησε και την παραίτηση των μελών της εκτελεστικής του φορέα και του αντιπρόεδρου, μετά και τις εξελίξεις που αφορούσαν στο οτι «άλλα αποφάσισε ο ΦΟΔΣΑ στις συνεδριάσεις 19-7 και 2-8 και άλλα τελικά εστάλησαν»!
Στη συνέχεα πήρε το λόγο ο δήμαρχος Άργους και πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Καμπόσος ο οποίος και διάβασε τα επίμαχα σημεία που αναφέρονται και στο εξώδικο και τα οποία κατά την άποψη των περισσοτέρων εμφανίζονται και σαν πλαστογραφία επί της αποφάσεως που πάρθηκε τότε! Αυτό εξόργισε τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης Σπύρο Τσιριγώτη .Ακολούθησε εκρηκτική συνομιλία με το δήμαρχο Άργους για να δώσει λύση τελικά ο δημοτικός σύμβουλος κ.Τσιγγανός ο οποίος μαζί με τους απολογούμενους της επιτροπής του ΦΟΔΣΑ είπαν ότι κάποιο λάθος θα έκανε ο μελετητής ο οποίος είχε φτιάξει και το τελικό κείμενο και ότι δεν έγινε σκόπιμα τίποτα!
Εν κατακλείδι και εν τω μέσω χειροκροτημάτων των προσφευγόντων κατά της απόφασης, αποφασίστηκε να μπουν τα επίμαχα σημεία, να ξαναφτιαχτεί το κείμενο και να λήξει εκεί το 1ο θέμα.

«Μπουρλότο» από τον Τσιριγώτη!

Όλοι λοιπόν νομίσαμε ότι θα πάμε ήρεμα και στην εκλογή του νέου προέδρου του ΦΟΔΣΑ, μάλιστα έπεσε και το όνομα, αν δεν κάνω λάθος, ενός Λαμπρινάκου, Δ.Σ Καλαμάτας, από τον δήμαρχο Πύλου . Όλο αυτό το διάστημα που γινόντουσαν αυτές οι συζητήσεις είχε αποχωρήσει ο κ. Τσιριγώτης για πάνω από 20 λεπτά από την αίθουσα και εκεί που ετοιμαζόμαστε από τη μια ο κύριος Λαμπρινάκος και από την άλλη ο πρώην Δήμαρχος Β.Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός για την εκλογή του νέου Προέδρου , μπαίνει μέσα και παίρνει το λόγο ο κ. Τσιριγώτης ο οποίος τα έκανε όλα μπάχαλο!!!
Αρχίζοντας την τοποθέτηση είπε ότι θα κάνει μήνυση για το εξώδικο, ότι παραιτείται, ενώ στην αρχή δεν είχαν αποδεχτεί τα εκτελεστικά μέλη του ΦΟΔΣΑ την πρόταση Πνευματικού να παραιτηθούν, αιφνιδιάζει τους πάντες λέγοντας πως: ότι ειπώθηκε θα οδηγηθεί στα δικαστήρια γιατί θίχτηκε. Εγκατέλειψε δε τη θέση του στο Προεδρείο και έκατσε κάτω δίπλα στα άλλα μέλη του ΦΟΔΣΑ.
Αμέσως αλλάζει το 2ο θέμα αναφορικά με τη διαδικασία διότι και τα υπόλοιπα μέλη της εκτελεστικής δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν τελικά ( κάτι από Ανδρικόπουλο μας θυμίζει, μόνο που αυτοί άλλαζαν γνώμη εντός της συνεδρίασης ) και ενώ λοιπόν έχει προταθεί ο Σκαντζός και ετοιμάζεται ακόμα και ομόφωνα να ψηφιστεί, πέφτει η 2η τορπίλη από τη λεγόμενη ομάδα των μικρών δήμων!
Τι είπαν δηλαδή;
Να αναβληθεί το 2ο θέμα της εκλογής προέδρου ( λέτε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση να έχει ξε-παραιτηθεί ο Ανδρικόπουλος 😉 και να γίνει κοινή εκλογή εκτελεστικής και προέδρου σε ερχόμενη συνεδρίαση την οποίαν ο απερχόμενος αντιπρόεδρος θα ορίσει μαζί με τα απερχόμενα της εκτελεστικής επιτροπής.
Χαμός στην αίθουσα , αντεγκλήσεις επι αντεγκλήσεων φωνές ,κακό και στο τέλος ονομαστική ψηφοφορία. Σε αυτήν λοιπόν το μπαλαντέρ το έπαιξε δεν ξερουμε γιατί ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Καλαντζής,. 19 ψήφισαν υπέρ να μην αναβληθεί το 2ο θέμα και να γίνει εκλογή και 20 με την ψήφο Καλαντζή να αναβληθεί και να γίνει από κοινού!
Βέβαια και ο πιο καλόπιστος καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύ χρόνος μέχρι να οριστεί η νέα ημερομηνία που θα γίνουν οι 2 εκλογές και καταλαβαίνετε ότι η κουτάλα στο καζάνι και τα μαγειρέματα θα πάνε σύννεφο!!! .Ενώ τα ερωτηματικά του «παραιτούμαστε και ξε- παραιτούμαστε» και όλα αυτά που συνέβησαν στο ΦΟΔΣΑ δεν έχουν σκιές μόνο των περιβόητο διαγωνισμό και τη λεόντεια σύμβαση ΤΕΡΝΑ- Περιφέρειας αλλά και άλλα θέματα τα οποία μπορεί και ο πιο κουτός να καταλαβαίνει γιατί έγιναν…
Αλλά θα κάνουμε υπομονή για να δούμε τι ακριβώς θα αποφασιστεί από τη μια πλευρά και από την άλλη και βέβαια εάν τελικά οι προσφεύγοντες με το εξώδικο πραγματοποιήσουν την απειλή τους και καταθέσουν και μηνύσεις για πλαστογραφία των αποφάσεων όπως τουλάχιστον ειπώθηκε στην συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ και για ποιους θα χτυπήσει τελικά η καμπάνα!
Πολλά δε χέρια μπήκαν είναι σίγουρο, τηλεφωνικά πάντα , βοήθησαν τα τηλέφωνα ,μόνο που δεν υπήρχε κανένας κοριός να μάθουμε ποιοι πήραν ποιους , τι είπαν και πως ανα τέταρτο ορισμένοι άλλαζαν άποψη και θέση!