Αρχική Ρεπορτάζ Νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο!

Νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο!

3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσσηνία- Υδροστρόβιλος στο Κατάκολο – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Στους τρεις ανέρχεται τελικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Σύμφωνα με την τροχαία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διακοπεί ή διεξάγεται με δυσχέρεια. Στη Μεσσηνία, στο 232 χλμ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, στο 70ο χλμ Τρίπολης – Καλαμάτας η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια ενώ στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Αερόπολης έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία. Στη Λακωνία, στον δρόμο Σπάρτης- Γυθείου έχει διακοπεί η κυκλοφορία ενώ προς Γύθειο η μεταφορά διεξάγεται μέσω Σκάλας.

Μια γυναίκα 62 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, ενώ νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 80χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα. Αγνοούμενη είναι η γυναίκα που φρόντιζε τον ηλικιωμένο άντρα. Τέλος νεκρός βρέθηκε και ένας άντρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η άτυχη 63χρονη διέμενε σε ισόγειο οίκημα και δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι το νερό στο κέντρο του χωριού έφτασε τα δύο μέτρα. Παράλληλα, σημείωσε πως 7 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Καλαμάτα, ζώα έχουν πνιγεί, ενώ 80 παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους παραμένουν αποκλεισμένα στην φοιτητική εστία.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από την πολιτεία να κυρηχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο μεταξύ, περισσότερες από 150 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η πυροσβεστική στον Πύργο Ηλείας, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Υδροστρόβιλοι έπληξαν το Κατάκολο και τον Λαγανά Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να προκληθούν ζημιές, ενώ έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση δημιούργησε το βράδυ της Τρίτης η καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στη Μαγνησία. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.

Έντονες πλημμύρες, καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ και στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων. Από την ισχυρή νεροποντή αδιάβατος έγινε ο δρόμος στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς.

Επί ποδός ήταν όλη τη νύχτα -και παραμένει- η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού και στην Αγια Τριάδα.

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια.