Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ο Καφαντάρης «έστειλε» τον αντιδήμαρχο στο αυτόφωρο

Ο Καφαντάρης «έστειλε» τον αντιδήμαρχο στο αυτόφωρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της πυρκαγιάς της χωματερής της Πύλου. Στο εισαγγελέα οδηγήθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιάννης Σαρδέλης. «Κρύβεται» ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, από τις ευθύνες του.
Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σήμερα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο. Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιάννης Σαρδέλης, οδηγείται αυτή τη στιγμή ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα στην Καλαμάτα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο το μεσημέρι έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί σχετική δίκη.
Άφαντος ο δήμαρχος
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «κρύβεται» από τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει την παραμικρή επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα. Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που ο αντιδήμαρχος του βρίσκεται εκτεθειμένος έναντι της δικαιοσύνης, αυτός παραμένει στο απυρόβλητο. Ο κατ’ εξοχήν πολιτικός υπεύθυνος για το ζήτημα αντί να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στη δημοτική αρχή για το ζήτημα, προτιμά το δρόμο της σιωπής, μεταθέτοντας έτσι τις ευθύνες στον αντιδήμαρχο, Γ. Σαρδέλη.
«Βράζει» η παράταξη Καφαντάρη
Η λογική του κ. Καφαντάρη να προτιμά την οδό της φυγής από ζητήματα που «καίνε» το δήμο Πύλου – Νέστορος, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει εκνευρισμό και στο εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου. Δεν είναι λίγα τα μέλη της δημοτικής αρχής που θεωρούν ότι η απουσία της κεφαλής της παράταξης από ζητήματα αιχμής για το δήμο, είναι μια λογική που διαπνέει συνολικά την πολιτική στρατηγική του κ. Καφαντάρη. Μάλιστα, αρκετοί από την παράταξη του κ. Καφνατάρη θεωρούν ότι η «σιωπή» του δημάρχου όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά ουσιαστικά αφήνει εκτεθειμένους όλους τους άλλους, οι οποίοι καλούνται κατά καιρούς να αναλάβουν βάρη που δεν τους αναλογούν.