Αρχική Ρεπορτάζ Συνάντηση Σταθάκη με τους βουλευτές της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

Συνάντηση Σταθάκη με τους βουλευτές της Πελοποννήσου για τα σκουπίδια

Συνάντηση με τον υπουργό οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, είχαν προχθές οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, έγινε μια πρώτη εκτίμηση για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο οικονομίας έγινε ενημέρωση των βουλευτών για τις προοπτικές, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, σε σχέση με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα δεδομένα που σχετίζονται με την τοπική διαχείριση, αλλά και για αυτά που σχετίζονται με την κεντρική διαχείριση, της λύσης δηλαδή που έχει προχωρήσει η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του υπουργείου έγινε γνωστό, για μια ακόμα φορά, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι σοβαρές προτάσεις των δήμων που θα σχετίζονται με την τοπική διαχείριση. Μάλιστα, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία σε εκείνους τους δήμους που θα επιλέξουν τον πιο πάνω δρόμο. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, υπογραμμίστηκε ότι σε περίπτωση που οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου εξακολουθήσουν να δείχνουν απροθυμία επί του ζητήματος τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη λύση, παρά να προχωρήσει τις διαδικασίες της κεντρικής διαχείρισης. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε στην σύσκεψη, την ευθύνη πλέον την έχουν οι δήμαρχοι, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταθέσουν τις τελικές τους προτάσεις επί του ζητήματος.