Αρχική Χωρίς κατηγορία Μεθόδευση καταλογίζει στα μέλη Εκτελεστικής του ΦΟΔΣΑ ο Αλ. Πνευματικός

Μεθόδευση καταλογίζει στα μέλη Εκτελεστικής του ΦΟΔΣΑ ο Αλ. Πνευματικός

Αλλοιώθηκε η απόφαση των Δημάρχων της Πελοποννήσου για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ , το κείμενο που συντάχθηκε, εγκρίθηκε και εστάλη στο Υπουργείο από την Εκτελεστική Επιτροπή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου , δεν περιλαμβάνει τις δυο βασικές αποφάσεις που ελήφθησαν από την Γενική Συνέλευση και αφορούσαν την συνέχιση της λειτουργία στων προσωρινών μονάδων και μετά την δημιουργία των κεντρικών μονάδων – από τους δήμους που επιθυμούσαν αφενός και αφετέρου την απόφαση που μιλούσε για την ποιοτική σύσταση των εισερχομένων απορριμμάτων στις κεντρικές μονάδες διαχείρισης.
Ευθαρσώς ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός μιλά για μεθόδευση από την πλευρά της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ και για προσπάθεια ν αλλάξει άρδην η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης! «Σαφέστατα είπαμε και στις 2 συνεδριάσεις, απλά για να καταλάβει ο κόσμος, ότι όποιοι δήμοι επιθυμούν και θέλουν να κάνουν δική τους προσωρινή διαχείριση πρέπει να το δηλώσουν ως τις 10 Αυγούστου, είπαμε στην συνεδρίαση στις 2 /8. Και όσοι από αυτούς, αφού γίνει η προσωρινή διαχείριση, στο μεσοδιάστημα μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, επιθυμούν αυτή η ολοκληρωμένη διαχείριση να συνεχιστεί, αυτοί να μπορούν να συνεχίσουν έχοντας την ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων υπό την εποπτεία του ΦΟΔΣΑ .Να συνεχίσουν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις!
Μια ακόμα βασική απόφαση ήταν , να μην υπάρχει ποιοτική σύσταση στα εισερχόμενα απορρίμματα στις κεντρικές μονάδες διαχείρισης, αν αυτές αποφασιστούν . Ούτε το ένα ούτε το άλλο μπήκαν στο τελικό κείμενο, υπάρχουν κάποια αποσπασματικά παραρτήματα που δεν συνδέονται με το κείμενο του ΠΕΣΔΑ, έχουν μπει έτσι και μόνο για να υποβαθμιστούν σε κάποια παραρτήματα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον ΠΕΣΔΑ σ αυτά τα παραρτήματα οτι είναι ουσιαστικό μέρος της απόφασης και μέσα από αυτή τη μεθόδευση οι συνάδελφοι της εκτελεστικής επιτροπής επιχειρούν ν αλλάξουν άρδην την απόφαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ εκεί που μετέχουν 52 Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημοτικών συμβουλίων. Εγώ λυπάμαι γι αυτήν την εξέλιξη . Εμείς θ αγωνιστούμε να ανατραπεί και να πάμε σ αυτό που αποφασίστηκε.
Θα ενημερώσουμε όλα τα μέλη του Δ.Σ θεωρώ ότι πρέπει να ενημερωθεί και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι αρμόδιοι συντονιστές Υπουργοί. Η απόφαση είναι μια συγκεκριμένη έχει καταγραφεί από τα ΜΜΕ υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό των αποφάσεων και δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς ! Στις 2 Αυγούστου επιχειρήθηκε αυτή αλλαγή! Πάλι δεν πέρασε αυτή η αλλαγή. Κάποιοι επιμένουν και πάνε να το περάσουν μέσα από την Εκτελεστική επιτροπή. Λυπάμαι γι αυτήν την συμπεριφορά!” ανέφερε ο Δήμαρχος Κορίνθου σε δηλώσεις του στο «ΣΗΜΕΡΑ»
«Η αναγκαιότητα να αποσταλεί εξώδικο προς της εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΔΣΑ και όχι μόνο – να ενημερωθούν και κάποιοι άλλοι που είναι αρμόδιοι- προέκυψε από το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν δυο σαφέστατες αποφάσεις ομόφωνες του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ , δυστυχώς το τελικό κείμενο που συντάχθηκε και μετά από μια ατυχέστατη δυστυχώς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που πάρθηκε και στις 17 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου. Δεν περίμενα αυτές τις εξελίξεις, να επιχειρείται αλλαγή την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης. Καλώ των κ. Ανδρικόπουλο ( ο οποίος έχει παραιτηθεί για 3η φορά) να διαβάσει καλά, να ακούσει τα πρακτικά , τι ειπώθηκε και αυτά να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο πρότασης του ΠΕΣΔΑ. Εμείς γνωμοδοτούμε, όπως θα πράξει η περιφέρεια και την απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε η δική μας απόφαση να αλλοιώνεται ουσιαστικά με απόφαση της Εκτελεστικής επιτροπής η οποία έχει και την ευθύνη του τελικού κειμένου» κατέληξε στην Δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορίνθου.