Αρχική Χωρίς κατηγορία Το οδοιπορικό της Παναγιάς της Φανερωμένης

Το οδοιπορικό της Παναγιάς της Φανερωμένης

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016, το«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά την παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους, από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή.Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς αναλύοντας την Ευαγγελική και Αποστολική περικοπή, που αναγνώστηκαν το πρωί της ίδιας ημέρας, τονίζοντας ότι η Θεοτόκος είναι το πρότυπο για κάθε άνθρωπο και πως όταν την μιμηθούμε τότε μόνο πραγματικά θα μπορούμε να είμαστε «άνθρωποι», ναοί, δηλαδή, του Παναγίου Πνεύματος.Τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν στην Ι. Λιτάνευση οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς και π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. π. Βασίλειος Κολύτας, εκ της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, και οι Αιδεσ. π. Νικόλαος Κοντογιάννης, π. Άγγελος Τσελώνης και ο π. Δημήτριος Τσιωτάκης και οι διάκονοι του.
panagia1
panagia2
panagia13
panagia3
Στην Λιτανεία συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Χρίστος Δήμας, ο Περιφερειάρχης Πελ/σου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, οι περιφεριακοί σύμβουλοι κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Αθανάσιος Γκίκας και Γεώργιος Πετρίστης, ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο επικεφαλής της «μείζονος μειοψηφίας» κ. Βασίλειος Νανόπουλος, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
panagia4
panagia5
panagia6
panagia9

Μετά το πέρας του Οδοιπορικού και στην «πανηγυρίστρα» της Ι. Μονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιοςευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν τόσα χρόνια για την επιτυχή έκβαση αυτής της θαυμάσιας παραδόσεως, το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους, οι οποίοι δωρεάν μεταφέρουν τους πιστούς από το νέο προς το παλαιό Μοναστήρι, το πλήθος των πιστών, το οποίο συν τοις άλλοις απετέλεσαν οι Αρχές του Τόπου, ο φιλόχριστος Στρατός, ο ευαγής Κλήρος, οι Μοναστικές Αδελφότητες και ευχήθηκε η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να είναι σκέπη και βοήθεια και συνοδοιπόρος στις ανάγκες του Έθνους και των πιστών Χριστιανών.
panagia10
panagia11