Αρχική Χωρίς κατηγορία «Ξύπνησε» ο Πέτρος μετά από 10 μέρες και κατάλαβε πως ΔΕΝ...

«Ξύπνησε» ο Πέτρος μετά από 10 μέρες και κατάλαβε πως ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΔΙΤ Ο ΦΟΔΣΑ!


• Σε πανικό ο Περιφερειάρχης μετά την επιστολή Φλαμπουράρη και την αποδοχή της τοπικής διαχείρισης με προοπτική ΜΟΝΙΜΩΝ μονάδων από τους δήμους
• Με επιστολή του προς τον ΦΟΔΣΑ μιλά για διαχείρηση a la carte που δεν υφίσταται , για «ευχολόγια αιρετών» και «εργολαβικά συμφέροντα»! «Γατζωμένος» στην ΣΔΙΤ προειδοποιεί Κυβέρνηση – αιρετούς να μην την ακυρώσουν !

Πανηγυρισμοί ήταν και… τελείωσαν! Τα «μέτρησε» αλλιώς φαίνεται τα πράγματα η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και μετά από την επιστολή Φλαμπουράρη στον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλία Ανδρικόπουλο προχθές – επιστολή η οποία όχι μόνο έκανε λόγο για αποδοχή της ομόφωνης απόφασης του Φορέα για τοπική διαχείριση αλλά και για ΜΟΝΙΜΗ λειτουργία των τοπικών μονάδων διαχείρισης- ανασυντάσσεται και επιτίθεται στον Φορέα, σε όλους τους αιρετούς της Πελοποννήσου ήτοι που έβαλαν την υπογραφή τους στην απόφαση της περασμένης Δευτέρας.
Η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη εγκαλεί σε όλα της τα σημεία τους Δημάρχους και στην κατακλείδα της του προειδοποιεί να είναι προετοιμασμένοι για ν ανταποκριθούν στην συνολική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, εφόσον η ΣΔΙΤ ακυρωθεί με δική τους υπαιτιότητα!

epistolh tat2
Ο Περιφερειάρχης μιλά για ενέργειες που δεν είναι σύννομές, για σημεία αποφάσεων που αντίκεινται στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης (;) όταν οι Δήμαρχοι ξεκάθαρα έχουν δηλώσει πως τέτοιο έργο ( έτσι τουλάχιστον όπως ορίζεται από την ΣΔΙΤ που είναι έτοιμη προς υπογραφή) για εκείνους δεν υφίσταται ! Και δεν υφίσταται διότι πρόκειται για μια «Φαραωνική» σύμβαση η οποία θα καταδικάσει τους Πελοποννήσιους σε δυσθεώρητα ποσά δημοτικών τελών, ποσά τα οποία δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν ειδικά τις εποχές που διανύουμε! Οι Δήμαρχοι γνωρίζουν καλά πως το κόστος της σύμβασης είναι απαγορευτικό για τους δημότες τους και προς τούτο αγωνίστηκαν και κατάφεραν να περάσουν τις τοπικές μονάδες διαχείρισης οι οποίες θα ρίξουν το κόστος κάτω των 50 ευρώ ( εφόσον μιλάμε για ενοικιαζόμενα μηχανήματα, βλέπε ΚΔΑΥ Βόρειας Κυνουρίας) και κάτω των 45 ( εφόσον μιλάμε για ιδιόκτητα μηχανήματα όπως έχει ηδη δρομολογήσει να κάνει ο Δήμος Κορινθίων).

Σημειώνει δε ο Π.Τατούλης την βούληση των Δημάρχων να διαχειριστούν τα σύμμεικτα ως καταστρατήγηση της αρμοδιότητας της Περιφέρειας (;) στην υλοποίηση του έργου της Ολοκληρωμένης διαχείρισης και στηλιτεύει την προσπάθεια ακύρωσης των αποφάσεων για την εκχώρηση της αρμοδιότητας αυτής στην Περιφέρεια! Κι όλα αυτά ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης – ο μόνος σε ολόκληρη τη χώρα- έχει προσφύγει κατά του νέου ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ, σχεδιασμούς τους οποίους επικαλείται στην επιστολή του «κουνώντας το δάχτυλο» στους αιρετούς που τόλμησαν και επέλεξαν να οδηγηθούν σε λύση οικονομική και συμβατή με τις δυνατότητες των πολιτών και όχι σε λύσεις που θα εξαθλιώσουν κάθε Πελοποννήσιο.

epistolh tat3Η ουσία βέβαια βρίσκεται στο τελευταίο κομμάτι της επιστολής εκεί όπου ο Περιφερειάρχης διατυμπανίζει για πολλοστή φορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΣΔΙΤ και την έτοιμη προς υπογραφή σύμβαση .Σημειώνει την αποκλειστική διαχείριση των συμμείκτων που προβλέπεται καθώς και την υλοποίηση του έργου στο σύνολό του, αφού δεν προβλέπεται αποσπασματική η εν μέρει υλοποίηση. Προειδοποιεί δε τους Δημάρχους ( και εδώ θυμόμαστε όλοι τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσου για Δημάρχους που πιέζονται) πως τυχόν ακύρωσή της θα σημάνει για εκείνους την εξ ολοκλήρου ευθύνη από μεριάς τους, διαχείρισης των απορριμμάτων!
Ξεχνά ο Περιφερειάρχης τις προσφυγές που έχουν γίνει για τα εργοστάσια;Για ποιες αποφάσεις τμημάτων μιλά; Οι προσφυγές έχουν οδηγήσει την υπόθεση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, γιατί δεν το αναφέρεις; Ξεχνά πως η ολοκλήρωση των νομίμων διαδικασιών θα επέλθει μετά από 4-5 χρόνια; Για ποιο έργο μιλά στους Δημάρχους λοιπόν; Για ποια διαχείριση όταν αυτές οι εκκρεμότητες δεν θα επιτρέψουν την υλοποίηση του;
Ο Πέτρος Τατούλης δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα όσα πανηγυρικά αποφάσισαν οι Δήμαρχοι στον ΦΟΔΣΑ, ευχολόγια και a la carte προσεγγίσεις που απορρέουν είτε από επιθυμίες αιρετών είτε από εργολαβικά συμφέροντα! Σε κάθε περίπτωση διαμηνύει πως είτε η ΣΔΙΤ θα ολοκληρωθεί εις το ακέραιον είτε θα ακυρωθεί! Στην περίπτωση της ακύρωσης – και θέλοντας να απαλλαγεί των ευθυνών αλλά και του πολιτικού κόστους – δείχνει ως υπεύθυνους την Κυβέρνηση και τους Δημάρχους και κουνά το δάχτυλό του στους δεύτερους διαμηνύοντας πως θα κληθούν όχι μόνο να διαχειριστούν τα σκουπίδια όλης της περιφέρειας αλλά να διαχειριστούν και τις όποιες αξιώσεις του αναδόχου!