Αρχική Χωρίς κατηγορία Ερώτηση Γόντικα για τα συστήματα πυροπροστασίας και τις αναθέσεις… συντήρησης τους!

Ερώτηση Γόντικα για τα συστήματα πυροπροστασίας και τις αναθέσεις… συντήρησης τους!

Από τον αρχηγό της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκο Γόντικα αναφέρεται σε επιστολή του:
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Πελοπόννησο το 2007, φαίνεται ότι, κάποιοι «μυρίστηκαν ψητό» και έσπευσαν να επωφεληθούν.
Σίγουρα στην τότε ΝΑ Κορινθίας το 2009 είχαμε το έργο «ανάπτυξη συστήματος πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου δασικών πυρκαγιών στο Νομό Κορινθίας» ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ με ανάδοχο την ΟΕ ΑΦΟΙ ΤΕΡΖΗ.
Στις 16-4-2014 υπογράφτηκε σύμβαση της πιο πάνω εταιρείας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία του έργου ΄΄Υπηρεσίες προφύλαξης συντήρησης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού καθώς και αξιοποίηση του έργου΄΄ «ανάπτυξη συστήματος πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου δασικών πυρκαγιών στο Νομό Κορινθίας» π/υ 24.600 ευρώ.
Φαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν τόσο πολύ ευχαριστημένη από την εν λόγω εταιρεία για το έργο «ανάπτυξη συστήματος πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου δασικών πυρκαγιών στο Νομό Κορινθίας» ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που ανέθεσε την προφύλαξη την συντήρηση και την παραπέρα αξιοποίηση του έργου στην ίδια εταιρεία με απευθείας ανάθεση.
Επειδή στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 14 Ιούλη 2016, όπου εσυζητείτο η εισήγηση της Υπηρεσίας για να κηρυχτεί έκπτωτος η ανάδοχος εταιρεία, και η πλειοψηφία ουσιαστικά το απέρριψε.
Επειδή κατά τη συζήτηση παρουσία και του ανάδοχου προέκυψε ότι τέτοια «έργα !!!» είχαμε και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου, ότι δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για δήθεν έργα που σίγουρα δεν λειτούργησαν, αν εγκαταστάθηκαν ποτέ.
Ερωτάσθε κύριε Περιφερειάρχα:
-Σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε) ανατέθηκαν έργα «ανάπτυξη συστήματος πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου δασικών πυρκαγιών» με ποιο ύψος προϋπολογισμού, ποιους ανάδοχους, είχαν την τύχη του έργου στη Κορινθία που τουλάχιστον δεν λειτούργησε, αν βεβαίως εγκαταστάθηκε;
-Για ποιον λόγο δεν προβλέπεται στη σύμβαση της αναδόχου ΑΦΟΙ ΤΕΡΖΗ ΟΕ και Περιφέρειας εγγύηση καλής εκτέλεσης του έργου; Εχει γίνει το ίδιο και με τις ανάλογες συμβάσεις στις άλλες ΠΕ;
-Ζητάμε να δοθούν οι φάκελοι έργων στο ΠεΣυ για όλες τις Π.Ε και να έρθει το θέμα σε συνεδρίαση του ΠεΣυ προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από τέτοια έργα και να αναδειχθούν ευθύνες αν υπάρχουν».