Αρχική Ν. Κορινθίας Χωρίς νερό από το Σάββατο το Ψάρι Κορινθίας : Το Υδροδότησαν ...

Χωρίς νερό από το Σάββατο το Ψάρι Κορινθίας : Το Υδροδότησαν με… λάσπη!


Οργισμένη η αντίδραση των κατοίκων κατά του Δήμου Σικυώνας – θέτουν ζήτημα υγείας και καλούν τους αρμόδιους να πιουν αυτοί το νερό που έριξαν στην δεξαμενής τους
«Θέλουμε οριστική λύση στην υδροδότηση του χωριού μας, απαιτούμε πεντακάθαρο νερό!»

kristiΤης Χριστίνας Τσιορωτά

Ούτε σταγόνα νερού δεν έβγαινε από τις βρύσες στο χωριό Ψάρι της Κορινθίας, από το Σάββατο! Η λειψυδρία έντονη και η διακοπή δυστυχώς όχι προσωρινή ή ολιγόωρη! Το χωριό , ξημερώνοντας η Δευτέρα, συνέχιζε να μην έχει νερό, κατάσταση η οποία οδήγησε τον τοπικό Πρόεδρο Σπύρο Γαλάνη στα εγκαίνια του δρόμου Λαύκα – Καστανιά, εκεί όπου θα ήταν οι ιθύνοντες δήμου και περιφέρειας, προκειμένου να ζητήσει λύση και… το αυτονόητο! Να έχουν νερό οι κάτοικοι εν τω μέσω του θέρους!
Στα εγκαίνια ο Δήμαρχος Σταματόπουλος δεν ήταν και έτσι τα… παράπονα τα άκουσαν οι λοιποί άρχοντες… Αποτέλεσμα;

Το Ψάρι υδροδοτήθηκε! Το νερό ωστόσο που έπεσε στις δεξαμενές και έτρεξε κατ επέκταση στις βρύσες των κατοίκων δεν ήταν… πόσιμο αλλά «στάχτη στα μάτια»! Λάσπη έτρεξε από τις βρύσες διότι λάσπη είχε πέσει στις δεξαμενές!

psari2Οι κάτοικοι κατέγραψαν το γεγονός, διένειμαν το τηλεοπτικό υλικό προκειμένου να ενημερωθούν άπαντες και συνόδευσαν το video με τα κάτωθι λόγια:
«.Στο θέμα της ύδρευσης ,κάθε καλοκαίρι , εδώ και αρκετά χρόνια το Ψάρι υπομένει καρτερικά την αλαζονεία του μακρινού (απ’ όλες τις απόψεις) Δήμου Σικυωνίων.
Προσωρινές και συνοπτικές «ψευτο-λύσεις» – άντε να τελειώνουμε καλοκαιριάτικα- να ρίξουμε ότι γεώτρηση βρεθεί, να υδροδοτηθεί όπως-όπως το χωριό χωρίς κανείς απ’ αυτούς τους ανεύθυνους (που υποτίθεται ότι είναι οι υπεύθυνοι) για την λύση των προβλημάτων των πολιτών του Δήμου να λογαριάζει αν το νερό αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων … Κύριοι του Δήμου Σικυωνίων, θα πίνατε αυτό το νερό που «ρίξατε» σήμερα μέσα στις δεξαμενές για να υδροδοτηθεί το Ψάρι ;;;Θα κάνατε μπάνιο εσείς ή τα παιδιά σας με ένα τέτοιο νερό ;;;… Κύριοι του Υπουργείου Υγείας – αν υπάρχει φιλότιμο- δείξτε ότι υπάρχει κράτος και μην επιτρέπετε σε ανόητους να παίζουν με την υγεία εκατοντάδων ανθρώπων !
psari3
Δείτε προσεκτικά το παραπάνω βιντεάκι και τις φωτογραφίες ,που δημιούργησε ο συγχωριανός μας Μπρους Ρόμπινς, δείτε την απογοήτευση των ανθρώπων του χωριού μας και αναρωτηθείτε :
• Είναι δυνατόν οι «αρμόδιοι» του Δήμου Σικυωνίων να θέλουν να ποτίσουν τους ανθρώπους στο Ψάρι με αυτό το νερό ;;;
• Είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να θεωρούν τους κατοίκους του χωριού μας πολίτες τρίτης & τέταρτης κατηγορίας ;;;
• Είναι δυνατόν να έχουν «ρουφήξει» όλο το νερό της Στυμφαλίας και να μην ενδιαφέρονται διόλου για τη σωστή υδροδότηση ενός χωριού της Στυμφαλίας ;;;

psari4

psari6

psari7

Ας μην τους επιτρέψουμε να νομίζουν οτιδήποτε από τα παραπάνω… Ας δείξουμε σ’ αυτούς που έρχονται κρυφά και ανοίγουν τη βάνα και διοχετεύουν «κάτι σαν νερό» στα σπίτια μας, ότι και η υπομονή έχει τα όριά της !
Αξιώστε ξεκάθαρη λύση στην υδροδότηση του χωριού. Και ξεκάθαρη λύση σημαίνει μόνο πεντακάθαρο νερό !

Το video θ ακολουθήσει σε λίγο…