Αρχική Χωρίς κατηγορία Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. της Κορίνθου η ένταξη του Κορινθιακού στο δίκτυο...

Ψηφίστηκε από το Δ.Σ. της Κορίνθου η ένταξη του Κορινθιακού στο δίκτυο Natura 2000

«Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 20/7/2016 έθεσε προ ημερησίας το θέμα της ένταξης του Κορινθιακού στο δίκτυο Natura 2000, θέμα το οποίο βρίσκεται υπό διαβούλευση μέχρι 22 Ιουλίου στο ΥΠΕΝ.
Η ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στο δίκτυο Natura 2000 σημαίνει την προστασία του από την οικολογική καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει η ανθρώπινη δραστηριότητα, χωρίς να θίγονται άμεσα οι βασικές επαγγελματικές και οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την θάλασσα και δεν προκαλούν οικολογικό πρόβλημα.
Η εισήγηση μας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, αφού έξι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμμαχίας Πολιτών ψήφισαν λευκό, παρόλο που η παρατήρησή τους να μην θίγονται οι μεταποιητικές μονάδες που βρίσκονται στον Κορινθιακό, έγινε δεκτή από όλους.
Αυτό είναι ένα από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν για την προστασία των θαλασσών μας. Το θέμα βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης η οποία και θα αποφασίσει. Εμείς θα είμαστε εδώ να το παρακολουθήσουμε και να πιέσουμε στην σωστή κατεύθυνση».