Αρχική Χωρίς κατηγορία Λάκης Γιαννιδάκης: Πως από καναλάρχης έμεινε με τη… σφεντόνα στο...

Λάκης Γιαννιδάκης: Πως από καναλάρχης έμεινε με τη… σφεντόνα στο χέρι! Δεν το ξεπέρασε ποτέ!

ΚΑΡΙΕΡΑ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε

Ο Λάκης ξεκίνησε υπάλληλος τυγχάνων στην Εθνική Τράπεζα Βέλου (ξέρετε εκεί κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε διοριστεί ως γνήσιος Πασόκος αλλά από τα 4-5 πτυχία και μεταπτυχιακά που είχε) συνεργαζόμενος με το Ραδιόφωνο ΗΛΕΚΤΡΑ του Θόδωρου Κοτσώνη που τύγχανε τότε Διευθυντής τότε στην Διώρυγα της Κορίνθου. Ήταν ο χρυσός αιώνας των Πασόκων! Που έπαιρναν με το τσουβάλι τα δανεικά και διόριζαν όλοι γνωρίζουμε πως!
Αρκεί να ήσουνα στο κόμμα
Έτσι λοιπόν, ο Λάκης έκανε μια ραδιοφωνική εκπομπή το βράδυ με τον τίτλο «Κάτω από την λάμψη του φεγγαριού» . Θα μπορούσα να σχολιάσω και να πω πολλά εδώ αλλά επειδή εμπίπτουν σε προσωπικά δεδομένα και σε κυρίους και κυρίες που σε αυτήν την ιστορική αναδρομή τουλάχιστον δεν θα τα αναφέρουμε, έκανε όμως ως ραδιοφωνικός παραγωγός μια αξιόλογη βραδινή εκπομπή για ερωτευμένους και όχι μόνο. Εκεί λοιπόν βρέθηκε με γνωστούς ακόμα και σήμερα συνεργάτες, όπως την κυρία Μουζάκη, τον κύριο Ναστούλη, την κυρία Περιπάνου , την κυρία Κασσιμάτη και τον τότε σύζυγο της κ. Τσελώνη , οι δυο τελευταίοι λέγεται ότι έτυχαν και κουμπάροι του Λάκη!

Λίγο αργότερα, το 1990 δημιουργήθηκαν προσωπικές αντιθέσεις και προβλήματα τα οποία ανάγκασαν το ζεύγος Τσελώνη – Κασσιμάτη να μετακινηθεί στον τότε ραδιοφωνικό σταθμό του συγχωρεμένου σήμερα Γιώργου Δημητριάδη τον F1. Και στο νεοσύστατο κανάλι του γιατρού Χρήστου Σεργεντάνη, το Top Channel. O Λάκης όμως δεν έμεινε πολύ στο ΗΛΕΚΤΡΑ διότι ήρθε σε αντίθεση και με τον Θ. Κοτσώνη αλλά και με άλλους συνεργάτες όπως λέγεται, και δει το Γ. Ναστούλη.
Έφυγε ο Λάκης από το ΗΛΕΚΤΡΑ αφού λίγο νωρίτερα είχε παραιτηθεί και από την Εθνική Τράπεζα και τι δημιούργησε; Δημιούργησε δικό του ραδιοφωνικό σταθμό. Ήταν λίγο μετά από το 1992 που έληξαν οι άδειες των 5 νομίμων ραδιοφωνικών σταθμών της Κορινθίας (ΝΕΜΕΑ FM , F1, ΗΛΕΚΤΡΑ, ΑΚΤΙΝΑ, και ΛΟΥΤΡΑΚΙ) τότε πάρα πολλοί πρώην εργαζόμενοι στους ανωτέρω ραδιοφωνικούς σταθμούς δημιούργησαν καμιά δεκαριά νέους εκμεταλλευόμενοι το κενό του νόμου. Έτσι ο Λάκης απέκτησε τον ραδιοφωνικό σταθμό ΚΕΝΤΡΟ FM.
Ενώ δούλευε στο τότε N tv σημερινό supertv, δηλαδή ήταν συνεργάτης μου και παρουσίαζε το super games (θα αναρτήσουμε σε λίγες μέρες από το αρχείο μας και σχετικό βίντεο). Φυσικά μη σκεφτείτε ότι ο Λάκης το έκανε αφιλοκερδώς αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία πως πληρωνόταν ο Λάκης τότε και αν έχει κόψει ένα παροχής υπηρεσιών από την εταιρία του ( Λάκη ποιος Κορίνθιος θα πιστέψει ότι δεν έχεις κόψει κανένα παροχής υπηρεσιών και δούλευες δωρεάν;) .

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΕΣ
Το ραδιόφωνο που δημιούργησε ο Λάκης το ΚΕΝΤΡΟ FM δεν είχε συχνότητα. Και επειδή διεκδικούσε μια συχνότητα κοντά στο ΗΛΕΚΤΡΑ η υπόθεση έφτασε το 1993 στα δικαστήρια όπου από τη μια μεριά το πρώην αφεντικό του Λάκη ο Θόδωρος ο Κοτσώνης Βουλευτής τότε, με δικηγόρο τον Αντώνη Βγόντζα και μάρτυρες κατά του Λάκη Γιαννιδάκη όλους τους άλλους ιδιοκτήτες σταθμών ( το Δημητριάδη, τον Αποστόλου και τον Ηλιόπουλο) και υπερασπιστή μαζί με το δικηγόρο που τότε κατέβηκε με την Πολιτική Άνοιξη τον Παναγιώτη τον Πίκουλα, εμένα φυσικά που υπερασπίστηκα και στήριξα το συνεργάτη μου ενώπιον των δικαστηρίων, το Λάκη για να μείνει ανοιχτός ο ραδιοφωνικός του σταθμός ΚΕΝΤΡΟ FM

Λίγο αργότερα και ενόσω πλησιάζαμε στις νομαρχιακές και αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 ο Λάκης σκέφτηκε αφού είναι ξέφραγο αμπέλι οι νόμοι γιατί να έχω μόνο ραδιόφωνο και να μην γίνω και καναλάρχης;

Και να λοιπόν ο Λάκης πάνω από το ραδιόφωνο έφτιαξε μια περιστερώνα 30 τετραγωνικά προκάτ , ( δυσκολευόταν βέβαια η ευτραφής συνεργάτιδά του τότε ν ανέβει την ανεμόσκαλα και υπήρχε πολύ κουτσουλιά από τα περιστέρα τα οποία είχαν μαζευτεί κατά εκατοντάδες στην οροφή του προκάτ) έβαλε και έναν πομπό τηλεοπτικό απέναντι στα Γεράνεια και εμφανίστηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 ο Λάκης έχοντας ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό , το ραδιοτηλεοπτικό ΚΕΝΤΡΟ το οποίο υπάρχει και μέχρι σήμερα. Καναλάρχης λοιπόν και ραδιοφωνιάρχης ο Λάκης έριχνε και τα πύρινα άρθρα για τον πρώην Μητροπολίτη τον Παντελεήμονα (άσχετα αν αργότερα ζήταγε συγνώμες στα δικαστήρια για να γλιτώσει) στην εφημερίδα του φίλου του του Γιάννη του Λάμπρου το ΣΗΜΕΡΑ που σήμερα είμαι εγώ Εκδότης.
Δεν πήγε καλά όμως, φαίνεται στους υπολογισμούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και έπεσε πανικός! Ερχότανε και έλεγε να πουλήσει τα μηχανήματα της τηλεόρασης, είχε βγει τότε και ο νόμος Βενιζέλου και στριμωχνόντουσαν τα πράγματα.

Κύρος ο Λάκης όμως , άναψε η λάμπα και ήρθε η ιδέα!
Βγήκε στην αγορά και μάζεψε καμιά 30αριά Κορίνθιους επιχειρηματίες – αυτοδιοικητικούς – ψαράδες και γενικά όποιον έβλεπε στο δρόμο και τους πούλαγε μετοχές, δώστε και σώστε το κανάλι μου!

Τα κατάφερε ο μπαγάσας! Όχι μονάχα ξεχρέωσε αλλά είχε και τη Διεύθυνση! Και πληρώνανε αρκετά τα κορόιδα! Αλλά η ευτυχία δεν κράτησε πολύ, ο συνδυασμός «ξεχρεώσαμε, είμαστε Διευθυντές, κονομάμε, κάνουμε ντοκιμαντέρ, ( θ ασχοληθούμε σε ολόκληρο κεφάλαιο με αυτά)και πληρώνουνε τα κορόιδα» δεν κράτησε παραπάνω από 2 χρόνια και το κανάλι το ανέλαβε αφού αγόρασε απ όλους τις μετοχές και έστειλε διακοπές το Λάκη ο ιδιοκτήτης που το χει και σήμερα.

πονηρός όμως ο Λάκης δεν έδωσε μαζί και το ραδιόφωνο , το κράτησε κι αυτό και το πούλησε μαζί με το οκτάγωνο με την περιστερώνα λίγο αργότερα αφού επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, δηλαδή μου ξανάρθε συνεργάτης!

Έτσι λοιπόν το 1998 στις αυτοδιοικητικές έκανε στο super την συνέντευξη Μανωλάκη – Σεργεντάνη για τη Νομαρχία Κορινθίας και άλλες εκπομπές αυτοδιοικητικές και πολιτικές, όχι φυσικά τζάμπα (άραγε έχει ο Λάκης κόψει και εδώ κανένα παροχής υπηρεσιών από την εταιρία του ή θα ισχυριστεί συνταξιούχος σήμερα, ότι έκανε κοινωνικό έργο και βοηθούσε αφιλοκερδώς;Έσείς τι πιστεύετε;)
Λίγα χρόνια αργότερα πουλώντας ,αφού εντέχνως κράτησε το ραδιόφωνο στον Π.Ε και αφού είχε ολοκληρώσει σε 100 χιλιάδες αντίγραφα περιδιαβαίνοντας τους δρόμους τις κασέτες με το γνωστό ντο
κιμαντέρ, έφτιαξε τα ΚΙΟΥΠΙΑ!
Όχι φυσικά για να μπει μέσα!

Ήταν η γνωστή ταβέρνα στην παραλία Καλάμια, ναι ταβερνιάρης ο Λάκης από το 2002 μέχρι και το 2007 αφού νωρίτερα μετακινήθηκε από την παραλία Καλάμια ( αλήθεια Λάκη τα ξόφλησες τα ενοίκια εκει κάτω ή ακόμα σε τρέχουνε;) και έπιασε τη Στοά των Θαυμάτων στην Κολιάτσου με ουζοποικιλίες… ( ήταν πολύ καλός και στο Ιμάμ μπαιλντί!)
Τότε λοιπόν, το 2006 ο Λάκης ξαναχτύπησε αρχικά τη γνωστή πόρτα του Κάππου στο super, στην κτιριάρα που μας έβαλε και τη γνωστή φωτό, θα την είχε από τότε φαίνεται!
Πάλι, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές… Ρε μανία με τον εθελοντισμό ο Λάκης πάνω στις εκλογές να ψάχνει για τηλεοπτικό κεραμίδι και στασίδι! (Έμαθε η γριά στο μέλι)
Δεν μπορούσε όμως να βρει ψήστη να ψηνει τόσο καλά στη Στοά και ο Κάππος δεν περίμενε και τελικά έκανε κατά τον Κοτσώνη ο οποίος τότε ήθελε να γίνει και Δήμαρχος αλλά λίγο ο Σεφερτζής λίγο το super, λίγο οι συγκυρίες η κάλπη έβγαλε Πνευματικό!

Ο Λάκης συνέχιζε όμως να γράφει όποτε εκτιμούσε αυτός και τα πύρινα άρθρα του στο ΣΗΜΕΡΑ του Γιάννη του Λάμπρου. Ήταν όμως πολύ βαρύς ο καημός του γιατί από καναλάρχης και ραδιοφωνιάρχης είχε περάσει από τα ταβερνία και είχε γίνει περιδιαβαίνων περιπατητής σε όλα τα τοπικά μέσα.

Βρισκόμενος σε αδιέξοδο το 2008 πάλι άναψε η λάμπα και κατέβηκε η ιδέα, τη Σφεντόνα ρε τη Σφεντόνα!

Να τη η ιδέα, μπορεί να μην έχω κανάλι, μπορεί να μην έχω ραδιόφωνο τόσο καιρό μου λείπουνε, αλλά και με τη Σφεντόνα μου βολεύομαι!
Έτσι λοιπόν, ο Λάκης από καναλάρχης και ραδιοφωνιάρχης έμεινε με τη Σφεντόνα στο «χέρι»!

Οι άθλοι του Λάκη θα έχουν και συνέχεια… Υπομονή

Θ.Κ