Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Γιώργος Δέδες στην Κορίνθου – Πατρών :«Παραδίδεται εντός του Ιούλη και...

Ο Γιώργος Δέδες στην Κορίνθου – Πατρών :«Παραδίδεται εντός του Ιούλη και με αναλογικά διόδια»


• Έως το Μάρτιο του 2017 και το τμήμα Κιάτο – Ξυλόκαστρο σε χρήση
• Κατασκευάζεται και παράπλευρο δίκτυο από τον κόμβο της Αρχαίας έως το Κιάτο
• Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι των παράπλευρων δήμων από τον Γενικό Γραμαμτέα Υποδομών

«Εθνικό στοίχημα» για το Υπουργείο και την Γενική Γραμματεία το έργο- Η απορρόφηση ξεπερνά τα 30 εκ ευρώ μηνιαίως !

kristi

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου βρέθηκε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες συνοδευόμενος από Δημάρχους παράπλευρων στο έργο της Ολυμπίας Οδού Δήμους αλλά και εκπροσώπους της εταιρείας. Η Κορίνθου – Πατρών παραδίδεται από μέρα σε μέρα και με υποχρέωση της εταιρίας για την εφαρμογή αναλογικού συστήματος διοδίων. Παράλληλα θα υλοποιηθεί – και τούτο αποτελεί κατάκτηση- παράπλευρο δίκτυο από τον Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως και το Κιάτο!
«Αποτελεί για εμάς Εθνικό στόχο η παράδοση του συνόλου του έργου ως το Μάρτιο του 2017. Όταν αναλάβαμε οι ρυθμοί ήταν νωχελικοί. Η απορρόφηση ήταν 4-6 εκ ευρώ το μήνα, ( 2015) αυτή τη στιγμή είναι τέτοια η εντατικοποίηση που φτάνουμε απορρόφηση 30 εκ ευρώ το μήνα. Θα κερδίσουμε το εθνικό αυτό στοίχημα το οποίο δεν αφορά μόνο το υπουργείο, τον κατασκευαστικό τομέα αλλά αφορά κυρίως τους έλληνες πολίτες που χρηματοδοτούν τα μεγάλα έργα» σημείωσε ο Γιώργος Δέδες και συνέχισε: « Για την Κορινθία έχει σημασία πως προβλέπεται η κατασκευή παράπλευρου δρόμου από τον κόμβο της αρχαίας ως το Κιάτο .Είναι κρίσιμης σημασίας, θα αποσυμφορέσει την ΠΕΟ και θα αποκαταστήσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και άνεσης. Η Κορίνθου – Πατρών πάσχει από οδική ασφάλεια και συντήρηση άρα με τη δημιουργία παράπλευρου δρόμου αποκαθιστούμε τις συνθήκες αυτές , αποσυμφορούμε και με τις προσπάθειες που θα γίνουν θα έχουμε και γρήγορες αποκαταστάσεις στο δίκτυο που έχει επιβαρυνθεί πολύ .Η πορεία για την κατάκτηση αυτού του στόχου για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ είναι απαρέγκλιτη. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι εταιρίες τηρούν τα συμφωνηθέντα. Το Μάρτιο του 2017 θα απολαύσουμε τα αναπτυξιακά ωφελήματα από τα μεγάλα έργα που ολοκληρώνει το υπουργείο μας και η γενική γραμματεία» κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την ημερομηνία παράδοσης του έργου.

2,5 εκ ευρώ στη Βόχα για αντιπλημμυρικό έργο
dedes anivas

Νωρίτερα ο Γ.Δέδες είχε συνάντηση στο Δημαρχείο της Βόχας με το Δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο εκεί όπου ανακοινώθηκαν οι πιστώσεις για δυο σημαντικά έργα.
«Είναι ο Καρπός μιας συνεργασίας πολύμηνης, αποτυπώνεται σε δράσεις συγκεκριμένες του δήμου με την χρηματοδότηση γενικής γραμματείας . 2,5 εκ ευρώ για το αντιπλημμυρικό έργο, εξασφαλισμένες πιστώσεις παραχωρούνται για να εκτελεστεί και να προστατεύσει την όλη περιοχή η οποία έχει βεβαρυμμένο παρελθόν σε άποψη πλημμυρικών φαινομένων. Έτοιμος ο δήμος το Σεπτέμβρη κιόλας για την δημοπράτηση του έργου ,είναι Ιδιαίτερη η ευαισθησία της γενικής γραμματείας σε θέματα ασφάλειας ζωών και περιουσιών . Το 2ο έργο αφορά τον Αυτοκινητόδρομο της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Έχει δεχτεί ο δήμος για χρόνια τις αρνητικές επιπτώσεις των φάσεων κατασκευής. Υπάρχει συμφωνία με την κοινοπραξία για πλήρη αποκατάσταση. Κόρινθος – Κιάτο θα παραδοθεί σύντομα, οι εταιρίες έχουν αναλάβει και την ευθύνη της πλήρους αποκατάστασης του παράπλευρου δικτύου .Πλέον αφού περνάμε στη φάση της παράδοσης περιοχές όπως η βόχα θα δεχτούν τις θετικές συνέπειες της αρτηρίας. Στόχος είναι να επουλωθούν οι πληγές, εμείς θα δώσουμε και μια ξεχωριστή χρηματοδότηση σε όλους τους δήμους παράπλευρα του αυτοκινητόδρομου για εργασίες αποκατάστασης. Έχουμε μια καλή συνεργασία και έτσι θα συνεχιστεί!

Τι ζήτησαν οι Δήμαρχοι

dedes dimarxoi 12-7
Ζήτημα διοδίων έθεσαν ο Βουλευτής Γ.Ψυχογιός και ο Δήμαρχος Σικυώνας Σπ. Σταματόπουλος με το Δήμαρχο της Σικυώνας να αναφέρεται και στις παρεμβάσεις αποκατάστασης από τα έργα της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. « Είμαστε υπέρ του αναλογικού συστήματος διοδίων, είναι το πιο δίκαιο. Σ αυτόν τον άξονα θα εφαρμοστεί. Με το τέλος της κατασκευαστικής περιόδου, τον Αύγουστο του 2017 η εταιρία είναι υποχρεωμένη να μας παραδώσει μελέτη για ανάπτυξη υβριδικού συστήματος διοδίων και να το έχει στήσει ώστε όλοι να εξυπηρετούνται έτσι» είπε ο κ.Δέδες
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατέθεσε αίτημα επέκτασης του έργου συν τοις άλλοις έως τα Μαύρα Λιθάρια. «Σας παρακαλώ στο σχεδιασμό να εντάξετε το κομμάτι στα Μαύρα Λιθάρια. Να επεκταθεί έως εκεί η παρέμβαση είναι απαραίτητη για την περιοχή μας
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από τα μεγάλα έργα. Δεν μπορούν ν αποκατασταθούν όλα, αλλά κάποια από αυτά ναι. Υπάρχει και συμφωνία με κατασκευαστές. Με τα όμβρια έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σκάβουν σε βάθος 9 μέτρα για να περάσει ο αγωγός στα Καρυώτικα. Έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι, πρέπει να το δούμε.»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, λακωνικός στην δήλωσή του μίλησε για κοινό στόχο: «Διεκδικούμε αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο. Πάνω α όλα στόχος είναι ο τόπος μας και θα συνδράμουμε όλοι μαζί»


Έρχεται το τέλος των Βαρέων οχημάτων στην ΠΕΟ

dedes dromos 12-7

Ο Γενικός ανακοίνωσε επίσης πως με την παράδοση της Κορίνθου – Πατρών θα ενεργοποιηθούν και οι υπουργικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν την απαγόρευση κίνησης βαρέων οχημάτων στην Π.Ε.Ο. «Θα ενεργοποιηθεί σύντομα η απαγόρευση βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο δίκτυο. Αναμένονται οι αποφάσεις που θα καθορίζουν ποιο είναι το παράπλευρο δίκτυο. Και με ποιους όρους θα επιτρέπεται. Με αφορμή την παράδοση του Κόρινθος- Κιάτο θα ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις αυτές.»