Αρχική Ν. Κορινθίας Ξεσπιτώνουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία

Ξεσπιτώνουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία

Στο δρόμο 40 παιδιά και 30 εργαζόμενοι/-Δικαιώνει το Εφετείο την International Children’s Ark Foundation για την διένεξη που αφορά το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται ο οργανισμός
• Επείγουσα συνάντηση τη Δευτέρα στις 19:30 στο σπίτι της Αρχαίας – Θα πάνε με προτάσεις χώρων οι φορείς;


Της Χριστίνας Τσιορωτά

Σε περιπέτειες βάζει απόφαση Εφετείου το «Χαμόγελο Του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο, απόφαση η οποία αφορά την διένεξη επι του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα ο Οργανισμός στην περιοχή με την ιδιοκτήτρια εταιρία «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ». Η απόφαση δικαιώνει τους ιδιοκτήτες και βάσει αυτής ο Οργανισμός πρέπει να εγκαταλείψει το οίκημα, τα 40 παιδιά δηλαδή που μεγαλώνουν σε αυτό και οι 30 εργαζόμενοι που φροντίζουν για την καθημερινότητα και εξέλιξή τους.
Η υπόθεση αυτή ξεκινά 10 χρόνια πριν όταν η ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» ζήτησε με αγωγή την απομάκρυνση του οργανισμού από το ακίνητο. Αιτία οι εργασίες που είχαν γίνει σε αυτό και σύμφωνα με τον Οργανισμό ήτο απαραίτητες για το όφελος παιδιών – εργαζομένων αλλά και την συντήρηση του κτιρίου. Οι εκπρόσωποι της ΚΙΒΩΤΟΥ (Οικογένεια Κράτζ και Φίλιπ Λάρσεν) , αν και κατά το Χαμόγελο, είχε υπάρξει προγενέστερη ενημέρωσή τους για την διενέργεια των εργασιών, προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη με το αίτημα ουσιαστικά της έξωσης.
4 χρόνια μετά το ακίνητο «αλλάζει χέρια» αλλά όχι εκπροσώπους ουσιαστικά. Η «ΚΙΒΩΤΟΣ» εκπροσωπούμενη από την Οικογένεια Κράτζ και τον Φίλιπ Λάρσεν το μεταβιβάζει σε Σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρία, την International Children’s Ark Foundation, εταιρία που εκπροσωπείται ωστόσο – σύμφωνα με τα όσα λέει το Χαμόγελο- από τα ίδια φυσικά πρόσωπα , την Οικογένεια Κράτζ και τον Φίλιπ Λάρσεν και έχοντας τους ίδιους ακριβώς σκοπούς με την ΚΙΒΩΤΟ. Η νέα ιδιοκτήτρια άσκησε εκ νέου αγωγή διεκδικώντας το ακίνητο, κατά τον Οργανισμό «χωρίς κανένα δικαίωμα και καταχρηστικά!»
Η συνέχεια δόθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων εκεί όπου το «Χαμόγελο» δικαιώθηκε. Το Πρωτοδικείο Κορίνθου έκρινε ως «καταχρηστική» την αγωγή και την απέρριψε στο σύνολό της επιτρέποντας στον Οργανισμό και στα παιδιά του να παραμείνουν σπίτι τους!
Επί αυτής της αποφάσεως η ιδιοκτήτρια εταιρία άσκησε έφεση, έφεση η οποία δικαιώθηκε και επισύρει τώρα την εκκένωση του ακινήτου!

Το Χαμόγελο του Παιδιού υπό το βάρος των νέων εξελίξεων και με ορατό τον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο τα 40 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, συγκαλεί την Δευτέρα στις 19:30 το απόγευμα στο χώρο του σπιτιού στην Αρχαία Κόρινθο συνάντηση ενημέρωσης διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.
Θα μπορέσουν οι φορείς της πόλης και του νομού να δράσουν ουσιαστικά;
Είναι αναστρέψιμη η απόφαση της Δικαιοσύνης; Και αν όχι θα υπάρξει προσφορά έτερου οικήματος για την φιλοξενία του Οργανισμού των 40 παιδιών και των 30 εργαζομένων;
Οι φορείς που θα προσέλθουν στην συνάντηση οφείλουν να έχουν προτάσεις και διαθέσιμους χώρους για παν ενδεχόμενο. Όλοι γνωρίζουμε κτίρια στην πόλη και περιμετρικά που φθίνουν ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως. Αναμένουμε την Δευτέρα τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα κτίρια και φορείς… Διότι, ετούτη τη φορά, τα ευχολόγια και η λεκτική συμπαράσταση δεν αρκούν!
ΥΓ: Το πώς οργανισμοί και εταιρίες που έχουν στόχο την προστασία των παιδιών αντιπαρατίθενται και βλάπτουν εν τέλει τους κατ επίφαση ωφελούμενους, είναι ένα ερώτημα που μένει μετέωρο