Αρχική Ν. Κορινθίας Πανελλήνιο Σιρκουί Beach Volleyball Masters 2016

Πανελλήνιο Σιρκουί Beach Volleyball Masters 2016

Ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Πανελλήνιο Σιρκουί Beach Volleyball Masters 2016, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου. Το φίλαθλο κοινό του Δήμου και πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές στιγμές του αθλήματος το σαββατοκύριακο 24-26/6 με μεγάλο αποκορύφωμα τους τελικούς της Κυριακής 26/6. Συναρπαστικοί αγώνες, σε άντρες και γυναίκες, με θεαματικές φάσεις και ανατροπές στο σκορ κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού «ζεστό» μέχρι τον τελευταίο πόντο.
Σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων ήταν οι απονομές των πλακετών στα τιμώμενα πρόσωπα: του κου Δημητρίου Σκούρα πρώην δημάρχου Ξυλοκάστρου και του κου Θανάση Μπελιγράτη, Επίτιμου προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Αμφότεροι τιμήθηκαν για την ανάδειξη της πόλης του Ξυλοκάστρου ως «…την πόλη του beach volley σε Ελλάδα και Ευρώπη..», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κου Μπελιγράτη. Η ιστορία του Beach Volley είναι γεμάτη με στιγμιότυπα από το Ξυλόκαστρο και η πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι οι φετινοί αγώνες να αποτελέσουν εφαλτήριο για την διάδοση όλων των αθλημάτων άμμου και ταυτόχρονα της ανάδειξης του δήμου ως αθλητικού προορισμού υψηλών διοργανώσεων.

Ο Δήμαρχος, Ηλίας Ανδρικόπουλος, βράβευσε επίσης τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές του Δήμου και εξήρε το έργο και την πολύτιμη συνεισφορά τους, καθώς δίχως αυτούς δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι φετινές διοργανώσεις. Το βραβείο παρέλαβε η επικεφαλής των εθελοντών κα Θεοδώρου Κατερίνα.

Στα αγωνιστικά, πλήθος κόσμου, φίλοι του αθλητισμού και του Beach Volley παρακολουθήσαν τον τελικό των γυναικών μεταξύ Κωνσταντίνου/Αγγελοπούλου & Τσοπούλου/Χρήστου με τις πρώτες να κυριαρχούν και τον τελικό των ανδρών, όπου η ομάδα των Νιώπα/Παπαδημητρίου κατάφερε να επικρατήσει έναντι των Καπίρη/Βολιτάκη. Μάλιστα, ο Θοδωρής Παπαδημήτριου κατάφερε να ανέβει στην κορυφή στο ίδιο μέρος, μετά από 15 χρόνια καθώς είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ξυλοκάστρου το 2001.

Το Beach Volley έκλεισε την πρώτη σειρά των διοργανώσεων άμμου στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου διεθνούς φιλικού Beach Soccer Ελλάδας –Ρουμανίας, στην αρχή της εβδομάδας. Επόμενος σταθμός οι Τελικοί του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer (24 Ιουλίου) και Beach Handball (30-31 Ιουλίου).