Αρχική Χωρίς κατηγορία Κιάτο: Η παρακμή στο Μεγαλείο της!

Κιάτο: Η παρακμή στο Μεγαλείο της!

Του Νίκου Ζαχαρόπουλου

Αγαπητοί πολίτες του ιστορικού Δήμου Σικυωνίων και επισκέπτες της περιοχής διανύουμε τη χειρότερη περίοδο παρακμής του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα.
Η παρακμή αυτή έχει ονοματεπώνυμο και φυσικά ταυτίζεται με τον σημερινό επικεφαλής του Δήμου Σταματόπουλο και το σύνολο σχεδόν της Δημοτικής αρχής.
Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην μοναδική σχεδόν πλατεία της πόλης του Κιάτου την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας.
Σήμερα πλέον, όσον αφορά τη πλατεία Ελευθερίας, μιλάμε για την απόλυτη ξευτίλα του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής. Δεν υπάρχουν επιεικέστερες λέξεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η ιστορική αυτή πλατεία από το 2002 που άρχισε η τελευταία ανακαίνισή της –Δημοτική αρχή Τσουλούφα- και ακόμα δεν έχει τελειώσει, έχει κοστίσει στους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων περισσότερα από 1.000.000 Ε.
Φυσικά έχουν γίνει κακοτεχνίες κ.α. παρεμβάσεις που τίποτα δεν προσφέρουν ούτε στην εικόνα της και την αισθητική της και φυσικά ούτε στη λειτουργία της.
Η μόνη σωστή, κατά τη γνώμη μου, παρέμβαση που έγινε αφορούσε, πέρα από τη περιποίηση και καθαριότητα, τις φυτεύσεις δένδρων και πρασίνου που έκανα ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Καθαριότητας τη διετία 2003/2004. Δείτε φωτογραφικό υλικό και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
Η πλατεία Ελευθερίας έχει μετατραπεί, εδώ και πολλά χρόνια, σε στέκι των αθιγγάνων, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για χώρο εκμάθηση οδήγησης μοτοποδηλάτων, υπνωτήριο, τουαλέτα και μπανιέρα, καθ όσον χρησιμοποιούν γι αυτό το σκοπό το σιντριβάνι.
Επίσης για υπνωτήριό τους οι αθίγγανοι χρησιμοποιούν και τη παραλία, κάτω από το Δημαρχείο της πόλης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων με επακόλουθο να έχουν απομακρυνθεί, εκτός από τους πολίτες, τα παιδιά με τους γονείς τους που τη χρησιμοποιούσαν για το παιχνίδι τους.
Πολίτες της πόλης μας διαμαρτυρήθηκαν στον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής Σταματόπουλο για τη κατάσταση αυτή και τους απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα καθόσον οι αθίγγανοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες. [προσωπικά δεν έχω ρατσιστικές αντιλήψεις]
Από ότι φαίνεται το μόνο που απασχολεί τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και συνολικά τη Δημοτική αρχή, που δείχνουν ανίκανοι να διοικήσουν ακόμα και το περίπτερο της πλατείας, είναι η παραμονή τους στην εξουσία του Δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αγαπητοί Συνδημότες το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε το όνομα της πλατείας σε πλατεία αθιγγάνων και να περιμένουμε να τελειώσει η ανύπαρκτη αυτή Δημοτική αρχή, σε όλα τα επίπεδα, τη θητεία της για να σταματήσει ο κατήφορος και η παρακμή του ιστορικού Δήμου Σικυωνίων
.