Αρχική Χωρίς κατηγορία ΚΕΔΗΤ: Παρά τις εκκρεμότητες, ψήφισε το σχέδιο δράσης για το 2016

ΚΕΔΗΤ: Παρά τις εκκρεμότητες, ψήφισε το σχέδιο δράσης για το 2016

Συνεδρίασε ύστερα από περίπου 2 μήνες το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης στις 17 Ιουνίου, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου της ΔΣ κυρίας Μπρακουμάτσου Θεοδώρας όπου και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την πορεία της επιχείρησης. Δύο από αυτά ήταν η ψήφιση του ετήσιου προγράμματος δράσης για το 2016, όπως επίσης και η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2016.
Σύμφωνα με την παρ.14 του άρθρου 10 του Ν. 4071/2012 αλλάζει ριζικά ο τρόπος χρηματοδότησης των κοινωφελών επιχειρήσεων από το Δήμο, καθώς δεν απαιτείται πλέον σύναψη σύμβασης χρηματοδότησης. Έτσι δε απαιτείται πλέον διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Τα μέλη το ΔΣ κλήθηκαν να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΗΤ για το 2016 με την κοστολόγηση και χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων. Ο κ. Ταλούμης ψήφισε «παρών» και η απόφαση πέρασε κατά πλειοψηφία. Δείτε ΕΔΩ
Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΗΤ για το 2016 είναι το εξής:
Κέντρο ∆ημιουργικής Α̟πασχόλησης Παιδιών Θάνα
Κέντρο ∆ημιουργικής Α̟πασχόλησης Παιδιών Μαντινείας
Λειτουργία Πρωινού Βρεφονη̟πιακού Σταθμού
Λειτουργία Παιδικού Σταθμού Θάνα
Λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού Σχίζα
Λειτουργία της κοινωνικής δομής «Βοήθεια στο σπίτι»
Λειτουργία Σπηλαίων Κάψια
Βάσει του καταστατικού της επιχείρησης βασικός στόχος είναι η υλοποίησης δράσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στους τομείς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων ή σε συμμετοχή σε δράσεις παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης σε συγχρηματοδοτούμενα εθνικά προγράμματα.