Αρχική Ν. Αρκαδίας Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας για τις εξελίξεις στη Μαρινόπουλος Α.Ε.

Η Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας για τις εξελίξεις στη Μαρινόπουλος Α.Ε.

«Οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι εργαζόμενοι απολύονται και δυστυχούν, οι ιδιοκτήτες μεγαλομέτοχοι ευημερούν»

Η κυβέρνηση εξαγγέλλει συνεχώς την ανάπτυξη, που όμως με τα εφαρμοζόμενα μνημόνια λιτότητας δε θα έρθει ποτέ, ενώ την ίδια στιγμή «σκάει» το ένα κανόνι μετά το άλλο, με μεγάλες επιχειρήσεις να κλείνουν και να στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Ενδεχόμενο κλείσιμο της αλυσίδας super market ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, την οποία βούλιαξαν στα χρέη, όχι μόνο η μείωση της κατανάλωσης λόγω μνημονιακής λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, αλλά και η κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση των μεγαλομετόχων και των διοικήσεών της, θα οδηγήσει στην ανεργία τους 12.000 εργαζομένους της. Επίσης, θα οδηγήσει σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και ενδεχόμενο κλείσιμο, πολλές από τις 2.000 άλλες επιχειρήσεις – προμηθευτές της, κυρίως τις μικρομεσαίες από αυτές, με αποτέλεσμα χιλιάδες ακόμα απολύσεις. Πρόκειται πραγματικά για βόμβα στα θεμέλια της ήδη συρρικνωμένης, λόγω των μνημονίων λιτότητας, οικονομικής και παραγωγικής βάσης της χώρας.

Η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για τη δουλειά, το ψωμί και την αξιοπρέπειά τους και αγωνίζεται μαζί τους για:
– να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί και όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή.
– να γίνει αυστηρός και ενδελεχής έλεγχος σε βάρος των μεγαλομετόχων και των διοικήσεων της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, παλιών και νέων (Μαρινόπουλοι και πολυεθνικός όμιλος Carrefour), καθώς και των διοικήσεων των τραπεζών, που δάνειζαν πελατειακά και υστερόβουλα, χωρίς κανένα κριτήριο, για φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ληστρικών πρακτικών, ώστε να αναζητηθούν και να καταλογισθούν όλες οι αστικές και ποινικές ευθύνες σε όσους κριθούν υπεύθυνοι.
– να αλλάξει ο Πτωχευτικός Νόμος και ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ψηφίστηκε από τη μεταλλαγμένη μνημονιακά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δίνει, σε περίπτωση πτώχευσης, την απόλυτη προτεραιότητα για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους στις τράπεζες, ώστε να διασφαλιστούν πάνω απ΄ όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους .