Αρχική Ν. Κορινθίας «Πράσινο φως» στην Μ.Π.Ε του Λιμανιού Παππάς: Ξεκινούμε άμεσα τα πρώτα...

«Πράσινο φως» στην Μ.Π.Ε του Λιμανιού Παππάς: Ξεκινούμε άμεσα τα πρώτα έργα του Master Plan

Το εργαλείο που εκκρεμούσε έχει από σήμερα στα χέρι ατου ο Δήμος Κορίνθου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση του Master Plan του λιμένος. Ο λόγος για την έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης από τους αρμόδιους φορείς, έγκριση η οποία επιτρέπει να οριστικοποιηθούν μελέτες και να ξεκινήσουν έργα!
«Έχουμε χαράξει μια πολιτική από το 2010, μετά το 2013 και την δημιουργία των δημοτικών λιμενικών ταμείων, όσων αφορά το λιμάνι ξέραμε τι θα κάνουμε. 1η Βάση το master plan για το πώς θα είναι το λιμάνι. 2η φάση η μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία με 2 έτη καθυστέρηση εγκρίθηκε και έχουμε πλέον την ΜΠΕ που θα είναι βάση για τα κυριότερα έργα του λιμανιού , η βάση της στρατηγικής που αφορά όλο το μέτωπο της Κορίνθου και την ανάπτυξη την τουριστική που έχουμε θέσει ως στόχο» σημείωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Παππάς και οριοθέτησε τις προτεραιότητες έργων!
«Τα άμεσα έργα είναι τα κτιριακά σε 1η φάση, εκμετάλλευση ων υφιστάμενων εγκαταστάσεων για τουρισμό στη νότια πλευρά κυρίως ,βάσει του master plan .Άμεσα καρπούς θα αποδώσει αυτή η κίνηση και έσοδα για το δήμο και το λιμενικό ταμείο .Είναι έτοιμη η μελέτη χωροθέτησης για την μαρίνα, η πρόβλεψή της είναι για το χώρο κάτω από τον Άγιο Νικόλα και σύμφωνα με το υπουργείο μέχρι τον Ιούλιο θα περάσει και από την επιτροπή τουριστικών λιμένων .Παρά τις καθυστερήσεις τον αγώνα κι την πίεση πετυχαίνουμε όσα έχουμε βάλει στόχο!»
«Συντάσσουμε οριστικές μελέτες πλέον και δρομολογούμε έργα» είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων στέλνοντας για ακόμα μια φορά μήνυμα σ εκείνους που ως σημείωσε θεωρούν πως «στην πόλη και το Δήμο όλα γίνονται με τον αυτόματο πιλότο».
«Μετά την έγκριση του Master Plan το 2014, που αφορά την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του λιμανιού σήμερα έχουμε την έγκριση των όρων. Είναι σημαντικό γιατί τώρα αφού συντάξουμε οριστικές μελέτες θα δρομολογήσουμε έργα . Το Κομμάτι της μαρίνας είναι σε εκκρεμότητα, αυτό πρέπει να γίνει ξεχωριστά όπως προβλέπει ο νόμος, θα εγκριθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της μαρίνας από το υπουργείο τουρισμού και έπειτα θα γίνουν όσα προβλέπονται. Πρέπει να τα αναφέρουμε όλα αυτά διότι κάποιοι πιστεύουν ότι στην Κόρινθο όλα γίνονται με τον αυτόματο πιλότο. Σκάφη αναψυχής πολυτελή ελλιμενίζονται στην κυρίως λιμενολεκάνη, αυτή είναι μια πολιτική του δημοτικού λιμενικού ταμείου και στόχο έχει γρήγορα να έχουμε εναλλακτική λύση στο σημερινό λιμάνι, εν όψει μαρίνας. Χωρίς να εμποδίζεται η εμπορική του δραστηριότητα. Αυτά είναι η δική μας απάντηση σε απόψεις που ακούμε ότι είμαστε ράβε – ξήλωνε, και βλέποντας και κάνοντας!
Είμαστε οι 1οι που συντάξαμε και εγκρίναμε Master Plan από τους δήμους που δημιούργησαν δημοτικά λιμενικά ταμεία στο Υπουργείο και δώσαμε μάχη εμείς ως ήμος το θυμάστε καλά για να δημιουργηθούν τα δημοτικά λιμενικά ταμεία. Κάποιοι τα ξεχνούν και νομίζουν ότι έγιναν Υπήρξε αγώνας και προσπάθεια»

Οι κύριοι Πνευματικός και Παππάς ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα ΜΜΕ για τις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι θ ακολουθήσουν αρκετές ανακοινώσεις έργων που αφορούν στην έγκριση της ΜΠΕ για το λιμάνι, έργων που θ αλλάξουν κατά τον Αντώνη Παππά την ιστορία της Κορίνθου