Αρχική Ν. Αργολίδος Άργος: Άνοιξε η αυλαία του 4ου Danaon Cup 2016

Άργος: Άνοιξε η αυλαία του 4ου Danaon Cup 2016

Στην πανέμορφη Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 4ου Danaon Cup 2016.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΟΠΕΝ Παμπαίδων άνοιξε τις… πύλες του στην Αργολίδα με διοργανωτές την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, τον Διομήδη Άργους και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τους Δήμους Άργους- Μυκηνών, Ναυπλιέων, το επιμελητήριο Αργολίδας, καθώς και τον Σύνδεσμο Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος.
Σε αυτό το 6ημερο φεστιβάλ, θα παρελάσει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού χάντμπολ. Περισσότεροι από 400 αθλητές, προπονητές, συνοδοί θα δώσουν ζωή στην Αργολίδα και θα γευτούν τις ομορφιές της.
Η τελετή έναρξης περιελάμβανε παρέλαση των 20 ομάδων από το Μουσείο έως ο παλαιό Δημαρχείο, όπου και είχε στηθεί ένα εξαιρετικό σκηνικό για την παρουσίαση της διοργάνωσης.
Το δικό τους μήνυμα για το 4ου Danaon Cup 2016 έστειλαν από το βήμα της τελετής έναρξης οι: Τάσος Χειβιδόπουλος (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup και Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας), Κυριακή Μπακουλοπούλου (Πρόεδρος ΕΑΠ και ταμίας ΟΧΕ), Κώστας Βλαχοσπύρος (Πρόεδρος του ΑΟ Διομήδη Άργους), Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, Δημήτρης Καμπόσος (Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών), Βασίλης Σιδέρης (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Αργολίδας), Φάνης Στεφανόπουλος (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας), Γιάννης Ανδριανός (βουλευτής Αργολίδας), Γιάννης Μανιάτης (βουλευτής Αργολίδας), Σούλα Παπαγεωργοπούλου (Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία), ενώ διαβάστηκε και ο χαιρετισμός του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα.
Βραχιολάκια αλληλεγγύης και στήριξης
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο του Διομήδη Άργους Κώστα Βλαχοσπύρο στο κοινωνικό έργο του Danaon Cup. H Οργανωτική Επιτροπή με την υποστήριξη του «Φουγάρου» δημιούργησαν βραχιολάκια, τα οποία θα πωλούνται έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και των παιδικών κατασκηνώσεων «Φαρκακά» της Ιερής Μητρόπολης Αργολίδας.
Τα χρωματιστά βραχιολάκια θα πωλούνται από σήμερα (21 Ιουνίου) στο «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) και στα κλειστά γυμναστήρια (Άργους, Αγίας Τριάδας, Νέας Κίου, Ναυπλίου), καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά και μέχρι εξαντλήσεώς τους.
Τιμή σε Σαμπατέ
Η οργανωτική επιτροπή του Danaon Cup 2016, βράβευσε τον σπουδαίο Τσάβι Σαμπατέ, ευχαριστώντας τον με αυτόν τον τρόπο για την παρουσία του στην Αργολίδα. Ο Ισπανός στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής, στην ηλικία των 39 ετών, κατάφερε να ψηφιστεί ως ο καλύτερος τεχνικός του Τσάμπιονς Λιγκ, οδήγησε την Βέζπρεμ στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ουγγαρία, στον τελικό της Ευρώπης και πρόσφατα την Εθνική Ουγγαρίας στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ και προπονητής του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας.
Συγκίνηση και σεβασμός
Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα πολύ όμορφο βίντεο με τους πρωταγωνιστές της ζωής να παρουσιάζουν τους πρωταγωνιστές των γηπέδων.
Τα παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία με τον δικό τους τρόπο παρουσίασαν τις ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση και πήραν το ζεστό χειροκρότημα από όλο τον κόσμο.
Σόου από τις μασκότ
Στη συνέχεια έκαναν την εμφάνιση τους οι μασκοτ του Danaon Cup, o Ορέστης και η Νιόβη, οι οποίοι έγιναν γνωστοί πέρσι όταν αναδύθηκαν από τον Αργολικό κόλπο. Οι δύο αυθεντικές φιγούρες από το λογότυπο του τουρνουά ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους και περισσότερο τους νεαρούς αθλητές με το χορευτικό τους.
«Στρατηγός» και «Λέφας» κήρυξαν την έναρξη
Η εντυπωσιακή βραδιά ολοκληρώθηκε με τους αθλητές του Διομήδη Άργους Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου και Λευτέρη Κρεμαστιώτη να κηρύττουν την έναρξη του 4ου Danaon Cup 2016 και όλοι έδωσαν ραντεβού για τα κλειστά γυμναστήρια, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες για τις επόμενες πέντε ημέρες έως και το Σάββατο 25 Ιουνίου.