Αρχική Ν. Αρκαδίας «Να παρέμβει εισαγγελέας για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ»

«Να παρέμβει εισαγγελέας για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ»

Πλασματικοί και παραποιημένοι οι λογαριασμοί, λένε οι πρόεδροι των ΤΚ

Ο κ. Κοσκινάς Παναγιώτης μέλος της δημοτικής κοινότητας Τρίπολης και εκπρόσωπος μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, ήταν ο κύριος συντονιστής της συζήτησης που διεξήχθη την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Παλαιό Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθούν θέματα μείζονα τα οποία έχουν να κάνουν με τα χωριά του Δήμου Τρίπολης.
Βασικό θέμα το οποίο αναπτύχθηκε και απασχόλησε το σώμα για περίπου 2 ώρες ήταν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ με τους προέδρους να αντιδρούν στην πλειονότητά τους για τα υπέρογκα ποσά με τα οποία έχουν φορτωθεί οι δημότες τους τελευταίες μήνες.
Μεταξύ των προέδρων οι οποίοι τοποθετήθηκαν, ήταν ο τοπικός πρόεδρος Δάφνης ο οποίος ανέφερε ότι στο χωριό του είχαν από παλιά δημιουργηθεί προβλήματα κατά τις μετρήσεις των ρολογιών.
Έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα λογαριασμών με λάθη τα οποία, όπως επεσήμανε, τα υπέδειξε στην υπηρεσία, ενώ ανέφερε ότι καταναλωτής κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό περίπου 300 ευρώ και είχε καταναλώσει 7 ευρώ.
O τοπικός πρόεδρος Μανθυρέας εξέθεσε τις δικές του αντιρρήσεις για τις προσαυξήσεις που υπάρχουν στους λογαριασμούς, τονίζοντας ότι θέλει να ξαναγίνει η διαδικασία.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πιάνας είπε ότι το χωριό τους υδροδοτείται με φυσική ροή και ζητεί να ξαναγυρίσουν στο παλιό καθεστώς πληρωμής, διότι οι νέοι λογαριασμοί είναι άδικοι.
Ο κ. Λυμπερόπουλος, τοπικός πρόεδρος Δόριζας, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΤ πρέπει να κάνει γνωστό με επίσημα χαρτιά την αιτιολόγηση των ποσών τα οποία έχουν κληθεί να πληρώσουν.
Ο κ. Μπάκος από την Ένωση Προέδρων Αρκαδίας έκανε προτάσεις για την επίλυση του θέματος, μία εξ αυτών είχε να κάνει με τον ορισμό μιας ειδικής συνεδριάσεις των πρόεδρων παρουσία της ΔΕΥΑΤ και με τη δημοτική αρχή προκείμενου να δοθούν απαντήσεις και να αιτιολογηθούν τα ποσά αυτά, αλλά και οι μετρήσεις που έχουν γίνει. Επίσης τόνισε ότι δεν έχουν γίνει όλα νόμιμα με τον νέο αυτόν κανονισμό γιατί απορρέουν έσοδα από τον ΦΠΑ και από την επιχείρηση.

Επίσης λόγος έγινε και για τον Φάλανθο, όπου τονίστηκε ότι οι καταναλωτές στην περιοχή εξαιτίας του μεγάλου παγετού άφησαν τις βρύσες τους χειμερινούς μήνες λίγο ανοιχτές, γιατί σπάνε οι σωλήνες, έτσι έγινε μία πρόταση τους τέσσερις μήνες του χειμώνα να μην γίνεται χρέωση του νερού.
Ο τοπικός πρόεδρος κοινότητας Μάναρη κ. Τσουμπρής Χρήστος κάλεσε τους συναδέλφους να παρευρεθούν στην εδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αυτή γίνει με θέμα τη ΔΕΥΑΤ, προκειμένου να ειπωθούν όλα τα προβλήματα και οι ενστάσεις.
Επίσης είπε ότι πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας στην υπόθεση, διότι οι λογαριασμοί είναι παραποιημένοι και έχουν γραφεί πλασματικά ποσά.