Αρχική Ν. Αργολίδος Κινητοποίηση για την υγεία στο νοσοκομείο Άργους

Κινητοποίηση για την υγεία στο νοσοκομείο Άργους

Τετάρτη 8 Ιούνη – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στη δημόσια Υγεία-Πρόνοια!
:
Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Καλούμε τους εργαζόμενους στην υγεία, τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να μην σκύψουν το κεφάλι, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με την αποφασιστική συμμετοχή μας στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Η υγεία αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες.
Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεβατιών και υπηρεσιών. Eτοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.
Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης», υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων. Για αυτό ετοιμάζουν την «αξιολόγηση», νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στη πορεία. Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και μείς και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια.
Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ
1.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
2.Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.
3.Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!
4.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.
5.Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
6.Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μαζικές προσλήψεις σε πρόνοια-υγεία!!! Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή, για δωρεάν πρόνοια-υγεία, αποκλειστικά δημόσια και λαϊκή!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/6 ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.