Αρχική Χωρίς κατηγορία Διήμερο τρόμου για την Κορινθία: Απείλησαν ζωές για… ελάχιστα ευρώ!

Διήμερο τρόμου για την Κορινθία: Απείλησαν ζωές για… ελάχιστα ευρώ!

2 Ληστείες με όπλα, ένας εμπρησμός και μια βουτιά ι.χ στο Λιμάνι

Στόχο την Κορινθία φαίνεται πως έβαλαν επιτήδειοι και συμμορίες το διήμερο που πέρασε. Το αστυνομικό δελτίο «γέμισε» από περιστατικά τα οποία ήταν σοβαρότατα δεδομένου ότι ενείχαν απειλή της ανθρώπινης ζωής.

Έναρξη με… εμπρησμό
Η αρχή έγινε από το Βράδυ της Παρασκευής. Στην Περιοχή των Κεχρεών κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς καντίνα η οποία θα ξεκινούσε δουλειά σε λίγες μέρες . Από την Π.Υ σημειώνεται: «Την Παρασκευή το βράδυ στις 20:45 προκλήθηκε φωτιά σε καντίνα απέναντι από το στρατόπεδο στις Κεχριές. Η καντίνα κάηκε ολοσχερώς. Στο περιστατικό έφτασε η πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου όπου και έχει αναλάβει την προανάκριση. Πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια» Ευτυχώς ο ιδιοκτήτης δεν βρισκόταν μέσα στην καντίνα και έτσι μιλούμε μόνο για υλικές ζημιές οι οποίες όμως είναι καθοριστικές αφού η καντίνα ήταν εργαλείο δουλειάς και πλέον αχρηστεύθηκε.

Το σχέδιο κινηματογραφικό, η λεία «ψίχουλα»
Πολύ κόπο για το τίποτα έκαναν οι ληστές που έβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο στόχο μεγάλη εργοστασιακή μονάδα στο Σουσάκι. Οι τρεις ληστές που όπως όλα δείχνουν γνώριζαν άριστα τους χώρους του εργοστασίου έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από την πλευρά του λιμανιού με μια μικρή βάρκα και πήγαν κατ ευθείαν στα γραφεία και στο σημείο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο της Εταιρίας.
Μάλιστα ακολούθησαν τέτοια διαδρομή για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες του εργοστασίου .
Από το διπλανό εργοστάσιο της fulgor αντιλήφθησαν κάποιο θόρυβο και ειδοποίησαν τον φύλακα . Μόλις αυτός βγήκε από το φυλάκιο και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία ακινητοποιήθηκε με καλάσνικοφ από τους τρεις ληστές οι οποίοι στη συνέχεια τον έδεσαν με σχοινί .
Ανενόχλητοι στη συνέχεια έριξαν το χρηματοκιβώτιο βάρους 500 κιλών στο δάπεδο και με ειδικό δισκοπρίονο έκοψαν την πλάτη του χρηματοκιβωτίου .
Ήταν τόσο καλά οργανωμένοι οι τρεις ληστές που είχαν φροντίσει να πάρουν μαζί τους και μάσκες οξυγόνου ώστε να προφυλαχθούν από την σκόνη που θα γέμιζε ο χώρος την ώρα που θα έκοβαν με το δισκοπρίονο το χρηματοκιβώτιο
Ο «θησαυρός» όμως που βρήκαν μέσα ήταν μόλις 400 ευρώ!
Στη συνέχεια και αφού πήραν μαζί τους το καταγραφικό της κάμερας(!!) άρπαξαν το αυτοκίνητο του φύλακα και εξαφανίστηκαν προς την πλευρά των Αγίων Θεοδώρων.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα στους Αγίους Θεοδώρους.

Την Κυριακή το βράδυ κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε βενζινάδικο επι της Κορίνθου – Πατρών και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό… 308 ευρω!

Ειδικότερα, ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε άγνωστοι φορώντας κουκούλες, μπήκε σε βενζινάδικο στο 103 χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών. Οι τέσσερις εξαυτών βγήκαν από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του πρατηρίου όπου βρίσκονταν δύο υπάλληλοι. Ο ένας εκ των υπαλλήλων βλέποντας τους κουκουλοφόρους κατόρθωσε κι διέφυγε, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος δεν πρόλαβε, αφού οι δύο εκ των τεσσάρων με την απειλή όπλων των ακινητοποίησαν τον χτύπησαν και στη συνέχεια λήστεψαν το πρατήριο, παίρνοντας συνολικά 308 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο και τα δύο κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων του πρατηρίου. Ακολούθως μπήκαν στο αυτοκίνητο που τους ανέμενε ο συνεργός τους κι εξαφανίστηκαν.
Εν τω μεταξύ, ο υπάλληλος του πρατηρίου που κατόρθωσε να διαφύγει αντιλαμβανόμενος τους ληστές, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία όμως όταν έφτασε είχε γίνει η ληστεία κι εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Το αστυνομικό δελτίο του Σαββατοκύριακου κλείνει με την απροσεξία προφανώς ενός οδηγού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Το αυτοκίνητο του και ο ίδιος κατέληξαν στον βυθό της θάλασσας κινητοποιώνταςς περιοίκους και αρχές

Ευτυχώς με την βοήθεια περαστικών o οδηγός κατάφερε και βγήκε από το όχημα το οποίο σε μερικά λεπτά καλύφθηκε από το νερό. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενώ ερευνώνται τα αίτια του ατυχήματος.

O οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κορίνθου για προληπτικούς λόγους, και είναι καλά στην υγεία του.