Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Προαστιακός στο Λουτράκι με… Φ.Ε.Κ!

Ο Προαστιακός στο Λουτράκι με… Φ.Ε.Κ!

Εντάχθηκε στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών και είναι πλέον νόμος του Ελληνικού κράτους, Ν4277/ 2014 – Παρουσιάζουμε μέρος της μελέτης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δημοσιεύουμε τμήμα της οριστικής μελέτης, για τη μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής γραμμής του Λουτρακίου σε γραμμή κανονικού εύρους για την σύνδεση της πόλης με τον σύγχρονο προαστιακό.

Αποτελεί όνειρο και μεγάλη διεκδίκηση της Λουτρόπολης της Κορινθίας. Η επέκταση του Προαστιακού σιδηρόδρομου μοιάζει να είναι για το Λουτράκι το «μάννα εξ ουρανού» και γι αυτό είδαμε να δημιουργείτε πριν χρόνι η «Πρωτοβουλία για την έλευση του προαστιακού» με επικεφαλής των Δ.Καραπατά. Οι ενέργειες που έχουν γίνει αμέτρητες, τα έγγραφα ακόμα περισσότερα, οι δε υποσχέσεις για υλοποίηση ; ΕΩΛΕΣ έως και σήμερα.
Το έργο εκτελείται εν καιρώ εκλογών στο μεσοδιάστημα όμως βαλτώνει και παίρνει παράτα για τις επόμενες κάλπες.
Το σκηνικό αυτό ωστόσο φαίνεται πως αλλάζει και όχι λόγω υπαιτιότητας των τοπικών αρχών και αρχόντων. Ο Επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μέρος της οριστικής μελέτης για την τροποποίηση της υφιστάμενης γραμμής στο Λουτράκι ενώ ενημερώνει πως υπάρχει και ΦΕΚ .Γράφει συγκεκριμένα: Βλέπετε για πρώτη φορά Δημοσιεύουμε τμήμα της οριστικής μελέτης, για τη μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής γραμμής του Λουτρακίου σε γραμμή κανονικού εύρους για την σύνδεση της πόλης με τον σύγχρονο προαστιακό. Η μελέτη διαθέτει την βέλτιστη απόληξη ως την οδο Αιγαίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, με εναρμόνιση της στην επικείμενη επέκταση του νέο Γ.Π.Σ Λουτρακίου.
Η επέκταση του προαστιακού προς το Λουτράκι, είναι ενταγμένη στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών και είναι πλέον νόμος του Ελληνικού κράτους, Ν4277/ 2014 ενώ έχει δημοσιευθεί και στην εφημερίδα της κυβερνήσεως!»