Αρχική Χωρίς κατηγορία Υλοποιείται η Δέσμευση Δέδε : Εγκαινιάζεται το «Λεύκτρο – Σπάρτη» τη Δευτέρα

Υλοποιείται η Δέσμευση Δέδε : Εγκαινιάζεται το «Λεύκτρο – Σπάρτη» τη Δευτέρα

Της Χριστίνας Τσιορωτά

«Πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος ως την Σπάρτη» αυτή ήταν η δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε από το εργοτάξιο της Πελλάνας στην διάρκεια επίσκεψης – αυτοψίας του στα έργα την 17η Δεκέμβρη του 2015. Η δέσμευση υλοποιείται απαρέγκλιτα, με τα εγκαίνια του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη να γίνονται την προσεχή Δευτέρα 18 Απριλίου στη 13:00 το μεσημέρι! Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «Σε  εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, του πρώτου αυτοτελούς ολοκληρωμένου τμήματος που παραδίδεται με σύμβαση παραχώρησης θα παραστεί ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης.Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στη 1 μ.μ. στο χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας». Παρόλες τις προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να εγκαινιάσει το έργο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.»

 

Γ.Δέδες: Πράττουμε υπέρ του δημοσίου και των πολιτών

«Πρόκειται για την  πρώτη σύμβαση παραχώρησης που αναθεωρήθηκε με πλήρως ευνοϊκούς όρους για το Δημόσιο και ταυτόχρονα με κοινωνικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των χρηστών του αυτοκινητόδρομου» είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους ο Γιώργος Δέδες σημειώνοντας πως «εκτός του ότι το Δημόσιο με την αναθεώρηση κέρδισε περί τα 106 εκατ. ευρώ, από τις αποζημιώσεις του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή, επετεύχθη κι ένα μνημόνιο υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου, που περιλαμβάνει ύστερα από μελέτη αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων, καθώς και εφαρμογή μεγάλου εκπτωτικού πακέτου ανάλογα με τις διελεύσεις. Έτσι, οι εκπτώσεις από τις διελεύσεις για τους πολίτες της Πελοποννήσου που θα χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο τακτικά, φτάνει ακόμα και το 70%.»

 

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών , από την περιοδεία που έκανε σε Μεσσηνία και Λακωνία επιθεωρώντας τα έργα ανακοίνωσε πέραν των παραπάνω πως : Σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο σε όλη την Πελοπόννησο. Το Μάρτιο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού ως την Πάτρα κι ως το προσεχές φθινόπωρο θα έχουν δημοπρατηθεί όλα τα τμήματα της εθνικής οδού Πάτρα – Πύργος.

 

Ας θυμηθούμε τι είχε πει , φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του super τις 18/12/16 για το κομμάτια υτό, αλλά και τα άλλα μεγάλα έργα υποδομής στην Πελοπόννησο.