Αρχική Ν. Κορινθίας «VETO» απο τους ξενοδόχους της Κορινθίας στην Επιβολή Τέλους Διανυκτέρευσης

«VETO» απο τους ξενοδόχους της Κορινθίας στην Επιβολή Τέλους Διανυκτέρευσης

 Επιβολή «τέλους διανυκτέρευσης» επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με τους ξενοδόχους να αντιδρούν άμεσα και να προειδοποιούν … Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, μέσω του προέδρου Δημήτρη Παππά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίαν σημειώνει: Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας ακούγεται τα τελευταία 24ωρα το ενδεχόμενο επιβολής ενός ακόμα φόρου ως «Τέλος Διανυκτέρευσης» στις ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, το οποίο θα ανέρχεται σε ένα ευρώ ανά αστέρι, ανά διανυκτέρευση.

Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος, για ακόμα μια φορά, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την ανταγωνιστικότητά του, ενώ παράλληλα συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειας.

Το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, από την 1η στιγμή, όπως και οι άλλες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας , υπομένουν και δίνουν άνιση μάχη καθημερινής επιβίωσης με φόρους και νόμους που ξεπηδούν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

 

Το οικονομικό επιτελείο πρέπει να πάψει να στοχοποιεί εκ νέου τον τουριστικό τομέα ως «εύκολο θύμα» για νέες πρόσθετες επιβαρύνσεις και φοροεισπρακτικά μέτρα ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης ή ανάλυσης επί της συγκεκριμένης πρότασης για την επιβολή ειδικού τέλους διανυκτερεύσεων, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νέα επιβάρυνσης, στις επιχειρήσεις ή στους πελάτες μας όταν παράλληλα υπάρχει μια παντελώς ανεξέλεγκτη και ανθούσα παρα – αγορά καταλυμάτων ιδιωτών που τελεί υπό φορολογικό και λειτουργικό «απυρόβλητο».

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που διαθέτει η πατρίδα μας, που με καθορισμένους στόχους και ενέργειες κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως μέσον για την έξοδο από την κρίση

Δημήτρης Παππάς, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Κορινθίας