Αρχική Ν. Κορινθίας Επαναλειτουργεί την Κυριακή των Βαΐων ο Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Κορίνθου

Επαναλειτουργεί την Κυριακή των Βαΐων ο Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Κορίνθου

 

 

Μετά πολλής χαράς αγγέλλεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως μας ότι το Σάββατο του Λαζάρου, 23 Απριλίου 2016, το απόγευμα, θα επαναλειτουργήσει ο ανακαινιζόμενος ιστορικός και ιδιαιτέρως λαοφιλής Ι. Ναός Αγίας Φωτεινής Κορίνθου, ο οποίος ανηγέρθη δια δωρεάς των αδελφών Ευσταθίου εις μνήμην της αδελφής των Φωτεινής υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορινθίας Δαμασκηνού του μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Αντιβασιλέως και Πρωθυπουργού και ο οποίος για χρόνους πολλούς ήταν ο Ι. Ναός της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου. Ο εν λόγω Ι. Ναός που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα μνημεία – κοσμήματα της μετά τους σεισμούς του 1928 πόλεως της Κορίνθου, ανακαινίσθηκε εκ βάθρων μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γιατί είχε υποστεί πολλές φθορές από τους σεισμούς, την θάλασσα και τον χρόνο. Έτσι το Σάββατο του Λαζάρου το απόγευμα και ώρα 18:30 θα τελεσθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και πλειάδα Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως μας, η Ακολουθία του Αγιασμού και ακολούθως ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Την επομένη το πρωί, Κυριακή των Βαΐων, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο νέος Εφημέριος του Ι. Ναού Παν/τος Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος, θα τελέσει και την πανηγυρική Θ. Λειτουργία αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο τρόπο την ευτυχή συγκυρία της επαναλειτουργίας του Ι. Ναού με την Είσοδο του Κυρίου μας εις Ιεροσόλυμα και την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών και της Αναστάσεως Του.

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι πιστοί της πόλεως της Κορίνθου να συμμετάσχουν στις ως άνω Ι. Ακολουθίες, καθώς επίσης και να συνεχίσουν να προσέρχονται στις καθημερινές λατρευτικές Εκδηλώσεις, που θα τελούνται, εκδηλώνοντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους  προς τον Θεό και τους Αγίους μας αλλά και το ενδιαφέρον τους για τον ανακαινισμένο περικαλλή Ι. Ναό της πόλεως μας.