Αρχική Χωρίς κατηγορία Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων: 16 Δήμαρχοι απέναντι στις επιλογές Τατούλη – ΤΕΡΝΑ

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων: 16 Δήμαρχοι απέναντι στις επιλογές Τατούλη – ΤΕΡΝΑ

-Κρούουν κώδωνα κινδύνου για τεράστιες αυξήσεις τα δημοτικά τέλη από την εφαρμογή της σύμβασης ΤΕΡΝΑ– περιφέρειας

16 Δήμαρχοι και σχεδόν όλοι οι Βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου όλων των κομμάτων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Προέδρου της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσου για σύσκεψη στην Τρίπολη το βράδυ της Παρασκευής, σύσκεψη με αντικείμενο τα απορρίμματα και έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης από αυτόν που ήδη έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων ήταν εκεί, οι κύριοι Πνευματικός, Νίκας, Παυλής, Καμπόσος, Γκιώνης Βαλιώτης αλλά και μικρότερων Δήμων όπως ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, του Γυθείου.

Στις εισηγήσεις τους οι κύριοι Καμπόσος, Παυλής, Νίκας, Πνευματικός και Βαλιώτης έδειξαν να έχουν κοινό πνεύμα , δηλαδή να ενεργοποιηθεί μια άλλη διαδικασία που στις παρούσες συνθήκες δεν ξέρουμε κατά πόσον μπορεί να υλοποιηθεί ,δεδομένου ότι έχει γίνει ένας διαγωνισμός και όσο κι αν λένε οι δήμαρχοι ότι δεν γνώριζαν τους όρους των συμβάσεων αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες διότι όφειλαν από την αρχή να έχουν κάνει ότι και τώρα!
Οι Δήμαρχοι όφειλαν να ζητήσουν από την αρχή να είναι μέσα στη διαδικασία της ενημέρωσης και να έχει γίνει και διαβούλευση επι των όρων όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της τσέπης των Πελοποννησίων που περιγράφονται στην σύμβαση και που τελικά όμως ούτε ο Γόντικας δεν μπόρεσε να τους πάρει αντίγραφο. Έτσι λοιπόν σήμερα ( την Παρασκευή) έθεσαν και ενώπιον των βουλευτών οι οποίοι έδωσαν το παρόν στην μεγάλη τους πλειοψηφία, το θέμα του υπέρογκου κόστους . Το έδωσαν και με παραδείγματα μάλιστα! Εδώ θα μπορούσαμε να κρατήσουμε και να ενημερώσουμε τους κορίνθιους ότι με βάση τους 24.000 τόνους που έχει το χρόνο ο δήμος Κορινθίων και υπολογίζοντας ότι με τις μεταφορές και την μεταφορά των υπολειμμάτων στο ΧΥΤΥ το κόστος θα υπερβεί τα 100 ευρώ! Πράγμα που σημαίνει κατευθείαν ότι ο δήμος Κορινθίων θα χρειαστεί 2,5 με 3 εκ ευρώ επιπλέον χρήματα για να πληρώσει το κομμάτι που τον αφορά στην εταιρία η οποία θα έχει την διαχείριση των απορριμμάτων, την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
Αυτό θα σημάνει αύξηση από 75 έως 110% στα δημοτικά τέλη, από 3 ευρώ το τετραγωνικό θα περάσει τα 6 ευρώ !
Δηλαδή μια κατοικία των 120 τμ θα κληθεί να πληρώνει ετησίως κοντά στα 700 με το ΦΠΑ 1000 το χρόνο δηλαδή τα δημοτικά τέλη θα ισοδυναμούν με το μισό ενοίκιο με τις κείμενες τιμές των ενοικιαζόμενων ακινήτων σήμερα.
Έτσι λοιπόν θα δούμε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ πως θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι 7-8 Δήμαρχοι οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν στο σημερινό κάλεσμα του προέδρου της ΠΕΔ Δημήτρη Καμπόσου και εκεί θα καταλάβουμε εάν τελικά οι Πελοποννήσιοι έχουν κάποιες μικρές ελπίδες να ξαναμπεί και μετά την παρέμβαση των Βουλευτών σε μια άλλη βάση η χρέωση των δημοτικών τελών η οποία θα επιβαρύνει με αρκετά μεγάλο κόστος τα νοικοκυριά για τα επόμενα 29 χρόνια όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι περισσότεροι των δημάρχων.