Αρχική Χωρίς κατηγορία ΙΣΘΜΟΣ: ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ

ΙΣΘΜΟΣ: ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ

Οι χιλιάδες Κορίνθιοι που μετείχαν στην απεργία της Πέμπτης κατευθύνθηκαν από το κέντρο της πόλης στην περιοχή του Ισθμού. Το ραντεβού ήταν στο μπλόκο των αγροτών και όλοι ήταν συνεπείς σε αυτό. Οι αγρότες παραμένουν στος ημείο από το περασμένο Σάββατο κρατώντας τη Ν.Ε.Ο κλειστή ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης έκλεισαν και κάθε άλλη δίοδο προ στην Αθήνα. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες διεμήνυσαν καθιστώντας σαφές πως η υποχώρηση δεν είναι στα σχέδια τους!

isthmos1
«Τέτοιες κινητοποιήσεις δεν έχουμε ξαναδεί στην Κορινθία. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας των αγροτών, είναι όλης της κοινωνίας. Αν η κοινωνία μπει μπροστά τότε δεν θα περάσει τίποτα. Οι πολιτικοί έχουν μάθει να κάθονται στις καρέκλες και να γυρνάνε γύρω – γύρω και να πηγαίνουν στις Βρυξέλες να μιλάνε με τον κάθε Σόιμπλε και να λένε yes sir ! Εμείς θα παραμείνουμε εδώ και θ αγωνιστούμε με υπηρηφάνεια!»

isthmos2
«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Όλων, αλλά ειδικά εμάς των αγροτών. Πρέπει οπωσδήποτε κάτι ν αλλάξει, η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Γι αυτό είμαστε εδώ, γι αυτό αγωνιζόμαστε, γι αυτό δεν υποχωρούμε. Αν εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα που θέλει η κυβέρνηση τότε και η Ελλάδα θα καταντήσει και ο λαός θα καταντήσει!»
«Η σημερινή συγκέντρωση μπορεί να χαρακτηριστεί μονάχα ως μεγαλειώδης. Επιτέλους ξυπνήσαμε, επιτέλους καταλάβαμε πως αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί! Πως δεν μπορεί να γινόμαστε διακονιάρηδες στην ίδια μας τη χώρα. Δεν μπορεί να επαιτούμε! Αυτό που συμβαίνει , συμβαίνει με την ανοχή όλων μας, επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε , πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει ν αφήσουμε τον καναπέ. Η παρουσία του κόσμου σήμερα δείχνει πως πλέον έχει καταλάβει!»

isthmos3

«Ο λαός πρέπει να ξυπνήσει και να βγάλει τα μάτια των ξένων! Να μην είμαστε υπόδουλοι. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σήμερα στους κυβερνώντες… κι αν δεν το καταλάβουν τώρα θα το καταλάβουν όταν ο λαός θα τους διώξει από εκεί που είναι τώρα!»
«Πρέπει να συνεχιστούν τέτοιες κινητοποιήσεις και να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Σήμερα είναι εδώ όλη η Κορινθία, όλοι οι κλάδοι. Μια μέρα όμως δεν αρκεί. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί πιο συχνά!»

Πηγή: ΣΗΜΕΡΑ 5/2/16