Αρχική Χωρίς κατηγορία «Εμφύλιος» στη ΝΕΜΕΑ για τα σκουπίδια!

«Εμφύλιος» στη ΝΕΜΕΑ για τα σκουπίδια!

• Ο Δήμαρχος Καλαντζής μιλά για εμπρησμό και… σκουπίδια άλλων που ήρθαν στη Νεμέα με τις «ευλογίες Ανδριανάκου»
• «Όλοι καταλαβαίνουν ποιος έβαλε τη φωτιά» απαντά ο Ανδριανάκος και κατηγορεί το Δήμαρχο για αναστολή του σχεδιασμού που εκείνος είχε δρομολογήσει για τα απορρίμματα

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Πυροδότησε το φυτίλι της αντιπαράθεσης στη Νεμέα η φωτιά που ξέσπασε στον τοπικό σκουπιδότοπο πριν από λίγα 24ωρα. Ο Δήμαρχος της Νεμέας Κώστας Καλαντζής από την 1η κιόλας στιγμή έκανε λόγο για «βαλτή φωτιά» σημειώνοντας πως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να προκληθεί από υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα ανέσυρε από τη μνήμη του την φωτιά στον ίδιο σκουπιδότοπο την Μεγάλη Παρασκευή του 2009,όταν και πάλι οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλές, ωστόσο η φωτιά μπήκε και η περιοχή πνίγηκε από τους καπνούς!

Η αναφορά της «βαλτής φωτιάς» προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Δημάρχου της περιοχής Βαγγέλη Ανδριανάκου ο οποίος κάλεσε το Δήμαρχο σε περισσότερη σύνεση υπενθυμίζοντας του πως εκείνος στην διάρκεια της θητείας του αντιμετώπισε πλείστες τέτοιες φωτιές στην χωματερή, ωστόσο ούτε διατυμπάνισε τις ενέργειες του στα ΜΜΕ ούτε έκανε λόγο για «εμπρησμό».

Περνώντας στην αντεπίθεση ο πρώην Δήμαρχος , προφανώς έχοντας θιχθεί από τις αναφορές Καλαντζή, άφησε σαφείς υπόνοιες για το οποίος έχει βάλει τη φωτιά «φωτογραφίζοντας» το Δήμο.

Σκουπίδια… γειτόνων!
Ο Κώστας Καλαντζής με αφορμή τη φωτιά στο σκουπιδότοπο αποκάλυψε πως ο όγκος των απορριμμάτων που υπάρχουν εκεί δεν είναι δυνατόν να παραχθούν από τη Νεμέα ούτε σε μια δεκαετία. «Έρχονταν σκουπίδια από Κόρινθο, από Βόχα κι από αλλού» αποκάλυψε , ρίχνοντας μομφή στον πρώην Δήμαρχος Ανδριανάκο.

«Εξυπηρετήσαμε μια φορά το Δήμο Βέλου – Βόχας, σε περίοδο εορτών, πήραμε σκουπίδια για 4 ημέρες» απάντησε ο Βαγγέλης Ανδριανάκος και σημείωσε πως η «αλληλεγγύη» μεταξύ των Δημάρχων θα πρέπει να είναι το ζητούμενο και όχι το κατακριτέο: ‘‘Όταν κλείσει σε λίγο διάστημα ο ΧΑΔΑ της Νεμέας ο Δήμαρχος δεν θ απευθυνθεί για βοήθεια στους συναδέλφους Δημάρχους; Που θα τα πάει τα σκουπίδια;»

«Εγώ είμαι Δήμαρχος!»
Η αντιπαράθεση ανέβηκε level με τον Κώστα Καλαντζή να υπενθυμίζει στο Βαγγέλη Ανδριανάκο πως εκείνος έχει εκλεγεί Δήμαρχος της Νεμέας. «Δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως έχουν χάσει. Όσες φορές και να βάλω υποψηφιότητα όμως να ξέρουν, εγώ θα κερδίζω»!
Ο Βαγγέλης Ανδριανάκος στην οργισμένη απάντηση του δήλωσε πως δεν θα πρέπει να ομιλεί αλλά να ντρέπεται καταλογίζοντας του ευθύνες για την αναστολή όλων των διαδικασιών που αφορούσαν την διαχείριση των απορριμμάτων και οι οποίες στην διάρκεια της δικής του θητείας είχαν προχωρήσει.

Την ίδια ώρα βέβαια οι Νεμεάτες και οι κάτοικοι των γύρω χωριών ανέπνεαν τις τοξίνες από τα σκουπίδια που καίγονταν, τα οποία για τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Δήμαρχοι δεν έχουν κατορθώσει ακόμα και σήμερα να διαχειριστούν!