Αρχική Ρεπορτάζ Τα… είπαν με το Διευθυντή της ΔΕΗ Κορίνθου οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Τα… είπαν με το Διευθυντή της ΔΕΗ Κορίνθου οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ /Σε ποιούς κόβεται το ρεύμα

Μπροστά στη διογκούμενη ανασφάλεια των πολιτών του Νομού μας για διακοπή του ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κκ. Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, καθώς και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ. Αντώνης Πρεντάκης συναντήθηκαν χθες Δευτέρα στο Κατάστημα ΔΕΗ Κορινθίας με τον Δ/ντή, κ. Αθανασόπουλο και τον Δ/ντή του ΔΕΔΔΗΕ Π. Κορίνθου, κ. Δεληγιάννη.
Στη συνάντησή τους, Βουλευτές και Συντονιστής ενημέρωσαν και παρέδωσαν το σχετικό Υπόμνημα που είχαν καταθέσει πριν από μια εβδομάδα στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη, με το οποίο του ζητούσαν να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην απειληθούν από διακοπή ηλεκτροδότησης οι ευπαθείς κυρίως κοινωνικές ομάδες, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης αυτής σύμφωνα και στρατηγική του Υπουργείου και της ΔΕΗ Α.Ε. σχτικά με τις διακοπές ρεύματος συνομολογήθηκαν τα παρακάτω:
– Δεν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση πελατών που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
– Δεν διακόπτεται η ηλεκτρική σύνδεση σε άτομα που υποστηρίζονται μηχανικά, εφόσον έχει προσκομιστεί βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου.
– Για να δοθεί εντολή διακοπής, πρέπει να συντρέχει η προϋπόθεση τουλάχιστον δύο απλήρωτων λογαριασμών σε συνδυασμό με χρέος άνω των 1000 ευρώ.
– Ακόμη και στις περιπτώσεις που διακόπτεται η σύνδεση, δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με 10% προκαταβολή, διαπραγματεύσιμη ως προς την καταβολή της και μέχρι 36 δόσεις για το υπόλοιπο του χρέους, ώστε να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
Τέλος, τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι θα πρέπει να υπάρχει:
– Αξιολόγηση – διαλογή των διακοπών ρεύματος που βγαίνουν καθημερινά από τη ΔΕΗ Α.Ε. για την Κορινθία βάσει κοινωνικών και άλλων κατά τόπους κριτηρίων.
– Καλύτερη στελέχωση και λειτουργία των καταστημάτων της ΔΕΗ στην Κορινθία.
– Σταθερή επικοινωνία και ενημέρωση για την επίλυση των προβλημάτων και τη διαφύλαξη του κοινωνικού ρόλου της ΔΕΗ.

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση για τ’ απορρίμματα
Επόμενο άρθροΕίπαν “ΌΧΙ” οι αγρότες – Επεισόδια – χημικά και προσαγωγές στο Σύνταγμα