Αρχική Χωρίς κατηγορία Στο Ναύπλιο αντί τον Πειραιά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ Κρουαζιερόπλοιο –...

Στο Ναύπλιο αντί τον Πειραιά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ Κρουαζιερόπλοιο – Μεγάλη ταλαιπωρία για 2500 επιβάτες που θέλανε να επισκεφτούν την Αθήνα

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο MSC Musica, βρίσκεται από νωρίς το πρωί αρόδο ανοιχτά του Ναυπλίου. Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της πανελλήνιας ναυτικής ομοσπονδίας το πλοίο αντί για τον Πειραιά κατέπλευσε στο Ναύπλιο και οι 2500 περίπου επιβάτες του ταλαιπωρήθηκαν καθώς επιβιβάζονταν σε πούλμαν και ταξί με κατεύθυνση τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας όπως προέβλεπε το πρόγραμμα της κρουαζιέρας τους.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, έγινε πρόταση για συνέχιση και κλιμάκωση της απεργίας, η οποία και πέρασε κατά πλειοψηφία.
Περισσότερα από 15 μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν μπόρεσαν να πιάσουν στον τερματικό σταθμό του Πειραιά εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Στο μεταξύ, σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι υπάλληλοι του ΝΑΤ και οι υπάλληλοι της Πλοηγικής Υπηρεσίας, πλοηγοί και πληρώματα, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ) να συνεχίσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα τη διοικητική αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ (Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών), καθώς και τη λήψη μέτρων που διασφαλίζουν την επιβίωσή τους.
Το MSC Musica ανήκει στην Ιταλο- Ελβετική MSC και συγκεκριμένα στη θυγατρική της MSC Crociere. Έχει μήκος 294 μέτρα και πλάτος 32. Το μέγιστο βύθισμά του είναι 7,7 μέτρα. Και μπορεί να μεταφέρει 2550 επιβάτες ενώ το πλήρωμά του αποτελείτε από 987 άτομα. Η μέγιστη ταχύτητα που δύναται να αναπτύξει είναι 23 μίλια.
Φέτος μάλιστα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως home-port κάνοντας κρουαζιέρα από Πειραιά προς Κέρκυρα, Δαλματικές Ακτές και συγκεκριμένα το Κότορ στο Μαυροβούνιο, Βενετία, Μπάρι, Κατάκολο, Σαντορίνη.