Αρχική Χωρίς κατηγορία Με το αλιευτικό «Ταξιάρχης» … !

Με το αλιευτικό «Ταξιάρχης» … !

Του Γιάννη Κορδή

Αγανάκτηση και οργή χωρίς σταματημό με αυτό το προσφυγικό, γιατί πως αλλιώς με αυτή τη ζωώδη αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Μανάδες, έγκυες, μωρά και μικρά παιδιά να πνίγονται κάθε μέρα σωρηδόν, δύο μέτρα από τις ακτές !
Το ίδιο και από την άλλη πλευρά της Μεσογείου, Λιβύη κλπ. Αλήθεια εκείνες οι Λεβεντούζες, με τα σαπιοκάραβα πως εξαφανίστηκαν τελευταία ;
Έτρεξε αυτήν την φορά το αλιευτικό «Ταξιάρχης» κει στην μαρτυρική Λέσβο για να σώσει καμιά σαρανταριά και από πίσω οι εθελοντές υποσχόμενοι ένα νέο μικρό σκαρί !
Στην Σλοβενία και στα άλλα φτωχά ανατολικά κράτη από τον Κουμμουνισμό τώρα στην εθνικοδεξιά στροφή χιλιάδες εξουθενωμένοι πρόσφυγες μες στα χωράφια σε ουρές χιλιομέτρων με τα πιστόλια στο κεφάλι τους! Άφησαν τον φτωχικό τους, την αγαπημένη τους ζεστή γωνιά, ούτε καν ξέρουν τι τους ξημερώνει , με αυτούς του κυβερνήτες να τρώγονται, ποιοι τελικά θα κάνουν ένα στοιχειώδη έλεγχο (τα κράτη στα σύνορα, η «FRONTEX» και τρέχα γύρευε.
Όχι μόνο χωρίς κάποια στοιχειώδη στρατηγική λίγο αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του δυστυχισμένου κόσμου με τόση εξαθλίωση αλλά και τη τόση πρόκληση και γελοιότητα. Δέστε ηλιθιότητα αφού υποτίθεται ότι ψάχνουν την καλύτερη λύση, την ίδια ώρα που οι πράξεις τους δηλώνουν ότι μόνο η εξόντωση τους ενδιαφέρει. Και ούτε μια παραίτηση … !
• Ενώ χιλιάδες ψυχές στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας μέσα σε σακούλες νάιλον με το χειμώνα που φτάνει, ανακοινώθηκε επίσημα η εκμίσθωση ενός ακινήτου ! Τρομερό !
• Να βρούμε λύση στα σύνορα, ανακοίνωσαν οι σοφοί, η ίδια η Μέρκελ την ώρα που η παγκοσμιοποίηση σαρώνει – λιώνει τα πάντα.
• Τόσος ξεριζωμός και δυστυχία σκοτώνονται για το αν θα δημιουργηθούν και από ποιους, πόλεις των 50.000. Όταν όλοι τους αρνούνται και την φιλοξενία. Αρμόδιος κυβερνητικός : δεν θα είναι στρατόπεδο – φυλακή απλώς θα φρουρούνται.
Σχέσεις αλληλεγγύης και κοινοτικής συμπαράστασης λένε όταν όλοι κοιτάνε την χώρα τους. Και προκειμένου για την ψωροκώσταινα ας είναι καλά το Δουβλίνο ΙΙ με αυτήν την τουρκιά απέναντι.
Ας ξυπνήσει εδώ το σημερινό πολιτικό σύστημα και ας βροντοφωνάξουμε ότι αυτή η Ευρώπη σκέτη καταστροφή πάει για διάλυση όταν όλα δείχνουν ότι οδηγούμεθα σε κράτη έθνη ολοταχώς.
Ας αφήσουμε, το τι παίζει με το χρέος και την ατέλειωτη προσφυγιά διαλαλώντας στα πέρατα της γης ότι η μόνη λύση είναι στην πόρτα (δήλωση του Πρωθυπουργού) και όχι στα σύνορα με το σταμάτημα των πολέμων όλα για τα όπλα και σε συνεννόηση μάλιστα Αμερικής και Ρωσίας – Χαίρε Ισλάμ ! και αυτού του είδους των εμφύλιων συρράξεων με μια γεώτρηση λίγο ρεύμα και μια στοιχειώδη παραγωγή. Πολύ λιγότερα θα στοίχιζαν από τα κονδύλια του κάθε Αβραμόπουλου.
Και ενώ εκεί στις Βρυξέλλες και τα Βερολίνα του χάους, τόση αγωνία στην αναζήτηση μιας ευρωπαϊκής λύσης να σκέπτεται κανείς καλά ούτε δυο- τρία καράβια της προκοπής δεν μπορούν να ναυλώσουν αφήνοντας τόσες χιλιάδες, που γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια, να πνίγονται στις πλαστικές βάρκες πέφτοντας θύματα εταιριών και δουλεμπόρων (οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τα μποφόρ !).
Και σαν μην φτάνουν όλα αυτά, από πάνω να έχουμε επίκαιρες εκδόσεις βιβλίων με τίτλους όπως «το καυτό» στοίχημα της κοινωνίας ! Κουβέντες για κοινωνική ομοιογενή συμμόρφωση σε μια κοινή δημόσια σφαίρα και αλλιώς πλουραλισμό – πολιτισμικότητα – ενσωμάτωση – αφομοίωση !
Λέτε για μια καλύτερη ζωή ; Με πόλεις στρατόπεδα προσφύγων για πάντα. Παρασύροντας και μας, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο για το τι μας περιμένει, με αυτό το τραγικό δημογραφικό πρόβλημα.
Και επί του τυπογραφείου που λέμε, και άλλα παιδάκια πνιγμένα ( η μάνα σώθηκε είναι καλά !), σαπιοκάραβα κομματιασμένα (οι καπεταναίοι φυγαδευμένοι πάντα) μέχρι Χίο, Σάμο, όλο το Αιγαίο. Και αν πέσει η Δαμασκός και διαλυθεί η Συρία, εκατομμύρια τότε δυστυχισμένων – καταστρεμμένων, δεν θα πρεπε από τώρα να προβλεφθούν έστω μια, δυο επίσημες πόρτες με έλεγχο για τους πιο ευάλωτες ηλικίες τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά του κόσμου.