Αρχική Χωρίς κατηγορία Κακλαμάνος για σκουπίδια: “Δεν είμαστε και σε τόσο καλό σημείο αλλά δεν...

Κακλαμάνος για σκουπίδια: “Δεν είμαστε και σε τόσο καλό σημείο αλλά δεν φταίμε εμείς…”

«Δεν είμαστε και σε τόσο καλό σημείο όχι λόγω δικής μας υπαιτιότητας αλλά λόγω γραφειοκρατίας και Δικαστηρίων» Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος, απαντώντας σε ερώτησή μας για το πού βρίσκεται το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης.
Ο κ.Κακλαμάνος με αφορμή την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης , τόνισε πως αυτόν τον καιρό δεν γίνεται μεταφορά απορριμμάτων, αφού έχουν υπάρξει ενστάσεις για το διαγωνισμό που έγινε στο Δήμο Τρίπολης για την ανάληψη της εν λόγω εργασίας, αλλά διαβεβαίωσε πως η περιοχή στον Άγιο Βλάση δεν έχει πρόβλημα χωρητικότητας, ενώ όταν απομακρυνθούν τα απορρίμματα από το χώρο, αυτός θα αποδοθεί όπως ήταν και πριν την χρήση του για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων.
Επιπλέον ανέφερε πως έχει μειωθεί αρκετά ο όγκος των απορριμμάτων, μιας και οι πολίτες έχουν αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης στην πόλη και σύντομα θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης και σε χωριά του Δήμου.
Επεσήμανε πως σαν δήμος είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αν τους δοθεί αυτή η αρμοδιότητα, αν και όπως σημείωσε «είμαστε έτοιμοι με σταυρωμένα τα χέρια».
Δήλωσε δε πως αυτό που θέλουν και τους ενδιαφέρει ως δημοτική αρχή, με γνώμονα πάντα το καλό των πολιτών, είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, είτε αυτό γίνει από την Περιφέρεια, είτε γίνει από το Κράτος και την Κυβέρνηση.
«Εμείς το πολεμάμε προς κάθε κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνος μη θέλοντας όμως να σχολιάσει περαιτέρω τα όσα διαδραματίζονται με τις «κόντρες» μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Κυβέρνησης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την κατασκευή μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης για την Αρκαδία στην περιοχή της Παλαιόχουνης.