Αρχική Χωρίς κατηγορία “Ξεχαρβαλωμένα” τα σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα

“Ξεχαρβαλωμένα” τα σχολικά συγκροτήματα στην Πάτρα

Σχολεία δίχως προστασία αλεξικέραυνων, χωρίς σύγχρονη πυροπροστασία αλλα και χωρίς συντήρηση καθώς και χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες, είναι η εικόνα που συνθέτουν τα 204 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πατρέων.
Συγκροτήματα όπου ο μέσος όρος ζωής τους ανέρχεται σε 30 και πλέον χρόνια.
Τα στοιχεία είναι επίσημα και προέρχονται απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας , κ. Αθανασόπουλο, ο οποίος αποκαλύπτει επίσης στο achaianews ότι τα 6.000.000 ευρώ , που λάμβανε απο την κυβέρνηση το 2009 ο Δήμος Πατρέων, συνολικά για τα σχολικά συγκροτήματα που τότε ήσαν 175, το ποσό έχει “πέσει” στα 2.500.000 ευρώ περίπου δίχως ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ!
Παράλληλα οι συμβάσεις των καθαριστριών δεν έχουν ανανεωθεί και αύριο το κουδούνι θα κτυπήσει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τουαλέτες, π.χ, ακαθάριστες απο τα τέλη Ιουνίου!
Ταυτόχρονα στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λείπουν 1.500 περίπου εκπαιδευτικοί κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαίας σύμγωνα με δήλωση του προέδρου της κ. Χρήστου Σιάχου.
Στο μεταξύ οι εργατοτεχνίτες του Δήμου Πατρέων έχουν μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί η αρμόδια αντιδημαρχία να παρέμβη αποτελεσματικά για επισκευές κλπ, καθώς απο τους 80 εργατοτεχνίτες που διέθετε ως προσωπικό, σήμερα είναι μόλις 15…
Κάτω απο αυτές τις δραματικές συνθήκες θα κτυπήσει το κουδούνι αύριο το πρωί.

Πηγή :
www.achaianews.gr