Αρχική Χωρίς κατηγορία Αρχίζουν αύριο (10/9) οι εγγραφές πρωτοετών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Μόνο...

Αρχίζουν αύριο (10/9) οι εγγραφές πρωτοετών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Μόνο ηλεκτρονικά πλέον η διαδικασία

Αρχίζει αύριο Πέμπτη (10/9) και θα διαρκέσει μια εβδομάδα, η περίοδος εγγραφών για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2015, στα τμήματα και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 του ίδιου μήνα.
Από φέτος θα ισχύσει για πρώτη φορά το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας.
Με αυτό τον τρόπο, οι επιτυχόντες απαλλάσσονται από το κόστος της μετακίνησής τους, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση της διαδικασίας.
Αναλυτικά, μέσα στο διάστημα 10-22 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων περιλαμβάνει πλέον τα εξής στάδια:
Στο διάστημα 10-17 Σεπτεμβρίου 2015, οι επιτυχόντες, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή θα καταχωρούν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, οι σχολικές μονάδες θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται.
Στη συνέχεια, και ως 22 Σεπτεμβρίου 2015 (ταχυδρομική σφραγίδα), οι προεγγραφέντες επιτυχόντες οφείλουν να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος που πέτυχαν με ταχυμεταφορά (courier) ή αυτοπροσώπως τη συγκεκριμένη αίτηση προεγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά και στην ηλεκτρονική εφαρμογή και στη σχετική εγκύκλιο, που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Οι ταχυδρομικές διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των τμημάτων θα έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή προεγγραφής.
Τέλος, η γραμματεία του τμήματος ή σχολής, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση, που θα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από το ΥΠΟΠΑΙΘ. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής και για εξαιρετικές περιπτώσεις, η γραμματεία δύναται αιτιολογημένα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά από τους εισαγομένους.
Οι προθεσμίες αυτές είναι αποκλειστικές και δεσμευτικές και ισχύουν για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Από το υπουργείο τονίζεται, επίσης, ότι στην ίδια προθεσμία θα ολοκληρωθεί και η εγγραφή των εισαγομένων στις θέσεις εισακτέων πέραν του καθορισθέντος αριθμού εισακτέων, με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για τους οποίους επίσης θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή.
Όσον αφορά τους επιτυχόντες στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι εγγραφές των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της ΕΕ μη ελληνικής καταγωγής. Για τις δύο αυτές κατηγορίες δεν θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική προεγγραφή, αλλά η εγγραφή θα γίνει όπως πέρυσι και θα ακολουθήσει ξεχωριστή εγκύκλιος.
Όλες οι προαναφερθείσες διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.
Τέλος, σημειώνεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα σχολή ή στο τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από την σχολή ή το τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

πηγή :
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/622566/arxizoyn-ayrio-10-9-oi-eggrafes-protoeton-se-aei-kai-tei#ixzz3lFbd4oVO

Προηγούμενο άρθροΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Bruegel: Ευθύνη της Τρόικας η δραματική ύφεση στην Ελλάδα Πολιτικό bullying εις βάρος της καταγγέλλει η Τασία Χριστοδουλοπούλου Πάει για ρεκόρ ο τουρισμός φέτος – Τα στοιχεία οκταμήνου-965 χιλ. επιβάτες από το “Διαγόρας” Το νερό- νεράκι θα πουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» -Οφείλει στην ΔΕΥΑΡ 428.000 ευρώ!!! ” Ψευτοδίλημμα-δόκανο για τα λαϊκά στρώματα ‘ευρώ ή δραχμή’ “ Το ψηφοδέλτιο της “Δημιουργία, ξανά” στη Δωδεκάνησο Επιμένει ο ΠτΔ για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό-Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να συνεργασθούν Η πρόταση της Κομισιόν για την κατανομή 120.000 προσφύγων Ο ΣΥΡΙΖΑ Κω απαντά στην δήλωση του κ. Μ. Κόνσολα σχετικά με τα κενά στην εκπαίδευση 17χρονη Ροδίτισσα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει Επισκέψεις του κ. Ι. Παππά σε νησιά του βορείου συγκροτήματος «Πράσινο» από ΣτΕ για 7.000 προσλήψεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΕΛΛΑΔΑ Εφορίες τέλος για το κοινό εντός του 2016 – Ολες οι συναλλαγές κατόπιν ραντεβού και ηλεκτρονικά
Επόμενο άρθροΑριστείδης Μαρίνης Δεν δίνουμε βάση στις δημοσκοπήσεις