Αρχική Χωρίς κατηγορία Ένα δάσος απο… κάνναβη στην Πελοπόννησο!

Ένα δάσος απο… κάνναβη στην Πελοπόννησο!

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκαν χθες (25.8.2015), σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης ΝαρκωτικώνΚαλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, τρείς (3) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης.
kanabi2

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση , πραγματοποιήθηκε χθες (25.8.2015) το μεσημέρι, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή τουΔήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, δύο (2) φυτείες κάνναβης, όπου στη μία καλλιεργούνταν -16- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα περίπου, ενώ στην άλλη καλλιεργούνταν -7- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
kanabi3

Επιπλέον, στο χώρο της πρώτης φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη -4- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -800- γραμμαρίων, ενώ στην δεύτερη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη πέντε (5) τμήματα φυτών κάνναβης.

Επίσης και στις δύο φυτείες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
kanabi4

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες (25.8.2015) το μεσημέρι, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν -318- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 3,5 έως 5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -8.980- γραμμαρίων, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
kanabi5

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τις φυτείες.

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα οι αιτήσεις κοινωφελούς εργασίας για 19.102 ανέργους
Επόμενο άρθροΑυλαία με διαγωνισμό τραγουδιού στην Τεγέα ( video)